Ian Poulter, en av fyra LIV-spelare som ser ut att få spela Genesis Scottish Open. Foto: Getty Images

Tourkriget

Fyra LIV-spelare i startlistan till Scottish Open

DP World Tour markerar genom att gruppera LIV-spelarna för sig.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-06 Uppdaterad 2022-07-06

Ian Poulter, Justin Harding och Adrian Otaegui fick rätt mot DP World Tour och deras avstängningar är uppskjutna efter ett domstolsutlåtande. 
De tre spelarna samt Branden Grace (som vann andra LIV Golf-tävlingen förra veckan och fick 41,2 miljoner kronor för det) är med i startlistan för veckans samarrangerade PGA Tour- och DP World Tour-tävling Genesis Scottish Open. 

I och med det har fältet vuxit till 160 spelare och LIV-spelarna har fått två egna grupper. Otaegui och Harding går ut allra först i en tvåboll klockan 07.15, lokal tid. Poulter och Grace går ut i en tvåboll 12.25.  Detta kan ses som att PGA Tour och DP World Tour hoppas på att beslutet upphävs och att spelarna enkelt kan plockas ur startschemat. 


Poulter nöjd

Ian Poulter är nöjd över beslutet och ser fram mot Scottish Open. 
– Jag hade inte överklagat om jag inte tyckte att det var den rätta vägen. Jag tycker inte att jag gjort något annorlunda än vad jag gjort de senaste 24 åren så jag hade inget val annat än att överklaga. Jag tänker inte luta mig tillbaka när jag tycker att något är orättvist. Det skulle såklart bli följder men de var aldrig tydliga. Och de meddelade alltid att de inte bestämt vad följderna skulle bli, säger Ian Poulter.Text: Olof Åsgård • 2022-07-06
TournyttDP World TourIan PoulterLIV Golf Invitational SeriesPGA TourTournytt
Rulla till toppen