Engelsmannen Paul Casey har valt att ansluta till LIV Golf Invitational Series tredje tävling i slutet av juli // Foto: Getty Images

Ännu en Ryder Cup-spelare går till LIV

Ansluter till tredje tävlingen på Trump National i slutet av juli.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-03 Uppdaterad 2022-07-03

Engelsmannen Paul Casey är nästa kända namn att hoppa på LIV Golf Invitational Series. Casey, 44 år, är för tillfället rankad 26:a i världen och är den femte spelaren ur det senaste europeiska Ryder Cup-laget att flytta till LIV. Casey har 15 segrar på DP World Tour och tre segrar på PGA Tour på meritlistan och har dessutom spelat i fem Ryder Cup. Caseys senaste seger kom i Dubai i januari 2021.

Casey var under flera år ambassadör för UNICEF och har tidigare uttalat sig negativt om att spela i Saudiarabiska tävlingar. I mars 2019 intervjuades Casey efter att ha tackat nej till att spela Saudi International:

– Det känns inte bra för mig. Att skriva under för att spela där skulle göra mig till en hycklare och jag är glad att jag tagit ställning mot det. Att säga att inte sport och politik hör ihop är rent nonsens, sport är i allra högsta grad politik.

Men något har uppenbarligen ändrats över tiden sedan dess och Casey ska enligt uppgifter ansluta till LIV:s tredje tävling som spelas på Trump National Golf Club i New Jersey med start den 29 juli.

I och med Caseys entré har LIV Golf Invitational Series nu 22 spelare som är rankade bland de 100 främsta i världen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-03
TournyttDP World TourLIV Golf Invitational SeriesPaul CaseyPGA TourTournytt
Rulla till toppen