Fred Couples är minst sagt besviken över de spelare som lämnat PGA Tour för pengarnas skull // Foto: Getty Images

Couples sågar Mickelson vid fotknölarna: ”Kommer nog aldrig att prata med Phil igen”

"Hela saken är ett stort skämt"

Text: Martin Strömberg • 2022-07-02 Uppdaterad 2022-07-02

De var båda vicekaptener under Steve Stricker när det amerikanska laget besegrade Europa på Whistling Straits i Ryder Cup med siifrorna 19-9. Men i en intervju med golf.com förklarar Fred Couples hur han ser på förre kompisen Phil Mickelsons avhopp till LIV Golf Invitational Series. Och hur Mickelson och övriga LIV-spelare har fått order om att inte uttala sig om någonting.

– Ni har väl sett intervjuerna och har ni någonsin sett Phil Mickelson verka så korkad i hela sitt liv, de vet om att hela saken är ett stort skämt. Jag tror aldrig att jag kommer att prata med Phil igen, varför skulle jag? Vi är inte i samma båt längre och jag kommer förmodligen aldrig att spela golf med honom heller. Vi befinner oss i två olika omloppsbanor och det säger jag inte för att vara elak, det är bara så det är.

Couples förklarar att han aldrig skulle kunna lämna PGA Tour för LIV Golf Invitational Series av ett flertal orsaker. En av dem att hans familj inte skulle förlåta honom.

– Det är en familjesak för mig. Jag är en enkel kille från Seattle men jag förstår var pengarna kommer ifrån och jag tror inte att min familj skulle uppskatta om jag flyttade dit för pengarnas skull.

Couples är också förvånad över de summor som LIV Golf pumpar in i sina tävlingar utan minsta krav på golfmässiga motprestationer. Dustin Johnson, Bryson DeChambeau och Brooks Koepka ska enligt uppgifter alla ha fått över en miljard kronor för att byta arbetsplats.

– Jag kan inte begripa hur man kan betala en kille en och en halv miljard bara för att dyka upp och spela en 54-håls tävling utan kvalgräns, det är ofattbart.

Och Couples tror inte en sekund på spelarnas förklaringar om luftigare schema eller att de vill förändra och utveckla golfen genom att flytta.

– De säger alla att de vill förändra golfen och ingen har sagt något om vad de vill uppnå om 50 år. Den enkla anledningen är att deras Tour inte kommer att finnas kvar om tre år.


Text: Martin Strömberg • 2022-07-02
TournyttFred CouplesLIV Golf Invitational SeriesPGA TourPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen