Jessica Karlsson i ledning på Ladies European Tour. Foto: LET

Toursvepet – Karlsson leder i Tyskland efter kanonrond

Svenskar spelar bra på flera håll i världen.

Text: Svensk Golf • 2022-07-01 Uppdaterad 2022-07-01

Veckans ledartavlor hittar du här

Ladies European Tour

Att se ett svenskt namn högt upp på ledartavlan har blivit en vana den här LET-säsongen. Efter första dagens spel av German Masters leder Jessica Karlsson efter en imponerande 63-rond, nio under par. Karlsson var bogeyfri och det blev nio birdies och nio par. 29-åringen har spelat fem tävlingar i år och har en 25:e plats som bäst. 63:an var hennes hittills bästa rond på LET i karriären.
– Det var en sådan dag då allt fungerade. Jag har spelat bra de senaste tävlingarna men inte fått i några puttar, så jag har väntat på det och idag hände det, säger Karlsson till touren.
Linn Grant, som leder säsongsrankingen Race to Costa del Sol, och Maja Stark, tvåa på den listan, är båda fyra under par på delad nionde plats. 

DP World Tour

Efter första ronden av Irish Open är Alexander Björk bäste svensk på delad tolfte plats. Björk gick fem under par, 67 slag på torsdagen och är tre slag bakom ledande Ryan Fox. Björk har en delad sjunde plats som bästa resultat den här säsongen och han är för närvarande 80:e på DP World Tour Rankings. 
Rikard Karlberg är delad 38:e, tre under par, och Joakim Lagergren, Sebastian Söderberg och Kristoffer Broberg är alla två under par och delar 58:e plats.

PGA Tour

John Deere Classic leds av amerikanen J.T. Poston på nio under par. De bästa svenskarna David Lingmerth och Henrik Norlander hittar vi på delad 47:e plats, åtta slag efter ledaren.

LIV Golf Invitational Series

Efter första ronden av nystartade tourens andra tävling som spelas i Portland leder Carlos Ortiz på fem under par. Dustin Johnson är tvåa, ett slag bakom. 
Debutanten Brooks Koepka är sexa på två under par. Patrick Reed och Bryson DeChambeau som också gör sina debuter på nya touren gick bägge på par första varvet. 
Lagspelet leds av 4 Aces GC med Dustin Johnson (kapten), Pat Perez, Patrick Reed och Talor Gooch. 

Challenge Tour

Många svenskar spelar bra i Italian Challenge Open. Andra dagens spel är igång och på delad andra plats hittar vi Christopher Feldborg Nielsen, Robin Petersson och Joakim Wikström. De är fem under par och tävlingen leds i nuläget av spanjoren Ivan Cantero Gutierrez på sex under par. 
Jesper Kennegård och Adam Blommé delar nionde plats på tre under par. 

Korn Ferry Tour

Vincent Norrman och Pontus Nyholm har fått bra starter på The Ascendant presented by Blue. Båda svenskarna är två under par efter första ronden och är på delad 19:e plats, fyra slag bakom ledande Augusto Núñez från Argentina. Norrman är 22:a på säsongsrankingen och skulle hoppa upp två placeringar ifall resultatet står sig. Nyholm är delad 42:a och skulle tappa en placering. De 25 bästa får spelrättigheter på PGA Tour nästa säsong. Åtta tävlingar återstår av säsongen inklusive veckans tävling och tourfinalen som spelas 1–4 september. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-07-01
TournyttTournyttToursvepet
Rulla till toppen