Patrick Reed är nöjd med beslutet att byta till LIV Golf Invitational Series // Foto: Getty Images

Reed: ”Mitt bästa beslut någonsin att gå med i LIV”

Ångrar inte beslutet att byta arbetsplats.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-29 Uppdaterad 2022-06-29

LIV Golf Invitational Series andra tävling inleds på torsdag och under tisdagen hölls presskonferenser med bland andra Patrick Reed, Brooks Koepka och Pat Perez. Alla tre var rörande överens om att beslutet att hoppa över från PGA Tour till LIV Golf Invitational Series kändes helt rätt.

– Att spela på PGA Tour slet ut mig som golfspelare, som förälder och som människa. Man var tvungen att spela hela tiden för att inte halka efter i FedEx Cup och det är därför vi ser spelare som är utslitna och skadade redan i 30-årsåldern. För mig känns det här som det bästa beslutet någonsin, jag får ett luftigare schema, jag kan gå ut och spela mitt bästa varenda gång och känna mig frisk och jag får mer tid med familjen och mina barn, berättade Patrick Reed, inför tävlingen på Pumpkin Ridge GC, Oregon.

Brooks Koepka framhöll samma argument och berättade att han inte haft någon kontakt med LIV förrän efter U.S. Open. Och att han då ändrade uppfattning om sin framtid.

– Ni kommer inte att tro mig men vi har inte diskuterat förrän efter U.S. Open och jag ändrade helt enkelt uppfattning. Jag är nöjd med mitt beslut och jag tar alla eventuella framtida konsekvenser, inga problem. Det här ger mig tid att bli frisk och känna mig fräsch inför varje tävling. Min kropp har tagit mycket stryk senaste tiden och nu får jag möjlighet att återhämta mig. Jag slipper dessutom slåss om en plats på rangen eller en ledig del av övningsgreenen, här känns som att man hinner med mycket mer och får tid efter träningen att göra annat.

När det gäller majors, Ryder Cup (uppdatering 16.00 29/6: Inga LIV-spelare kan bli kaptensval i Ryder Cup 2023) och världsrankingpoäng svävar spelarna som anslutit sig till LIV Golf i ovisshet. Men Reed hoppas att i framtiden kunna spela majors som vanligt om han kvalificerar sig.

– Jag har ju vunnit på Augusta National så där hoppas jag få spela i resten av livet men i slutänden är det upp till andra som bestämmer. När det gäller världsrankingpoäng så är jag övertygad om att vi kommer att få tillgodoräkna oss poäng här så småningom. Den här touren är här för att stanna.

Inte heller Koepka, som fortfarande är medlem på PGA Tour, är orolig över majors i framtiden.

– Jag spelar runt om i världen och är säker på att komma med. Jag har fattat ett beslut och är helt nöjd med det.

På frågan om de känner ett moraliskt ansvar att inte spela på en tour som finansieras av pengar från Saudiarabien duckar både Reed och Koepka.

– Vi är här för att spela golf och för att spela så bra som möjligt, det är vårt jobb.

LIV Golf Invitational består av åtta tävlingar under 2022 men kommer enligt uppgifter att växa till 14 tävlingar under 2023.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-29
TournyttBrooks KoepkaLIV Golf Invitational SeriesPatrick ReedPGA TourTournytt
Rulla till toppen