Chacarra blir proffs och går till LIV Golf Invitational Series. Foto: Getty Images

LIV Golf Invitational

Världstvåan blir proffs och går direkt till LIV

22-årige spanske amatören vill få snabb proffserfarenhet.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-27 Uppdaterad 2022-06-27

Eugenio Lopez-Chacarra Coto (Eugenio Chacarra) är rankad tvåa i världen bland amatörer, strax framför svenske Ludvig Åberg. Chacarra har spelat collegegolf på Oklahoma State och har tre individuella collegevinster. 

Spanjoren har även spelat tre tävlingar på PGA Tour i år, två missade kvalgränser och en delad 45:e plats. 

Nu ska 22-åringen bli proffs men kommer inte gå den traditionella vägen utan går direkt till nystartade och saudibackade LIV Golf Invitational Series. 

– Jag har redan uppnått allt som amatör och nu kommer jag att kunna få erfarenhet som proffs, säger Chacarra till Marca. 

Chacarra hade planerat att fortsätta ett år till på Oklahoma State men erbjudandet från Greg Norman och LIV Golf var för lockande. Innehållet i kontraktet är inte offentliggjort men ska enligt källor sträcka sig över tre år och den unge spanjoren ska få mellan 80 och 120 miljoner kronor. 

Enligt Marcia ska Chacarras tränare vid Oklahoma State ha stöttat beslutet att gå till LIV Golf.  

– När jag pratade med min tränare sa han att jag borde ta erbjudandet eftersom jag kommer spela med PGA Tour-vinnare och lära mig enormt mycket. Den nya touren vill inte bara ha legendarer, utan även unga spelare med utvecklingspotential och Greg Norman har lagt märke till mig. Hans filosofi är att ge spelare ett kontrakt från början som ger trygghet. Jag förstår att vägen till framgång är hårt arbete och jag kommer inte sluta förrän jag varit världsetta och vunnit majors, säger Chacarra.

Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Sergio Garcia, Louis Oosthuizen med flera har gått till LIV Golf.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-06-27
TournyttEugenio ChacarraGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen