Anna Nordqvist har bara missat tre fairways under de tre första ronderna av Women´s PGA Championship // Foto: Getty Images

Women´s PGA Championship

Nordqvist avancerar i PGA Championship

Har sju slag upp till ledningen på Congressional.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-26 Uppdaterad 2022-06-26

Anna Nordqvist klättrade 15 placeringar under tredje ronden av Women´s PGA Championship och är på en delad 12:e plats inför sista ronden på Congressional Country Club. Hon gick tredje ronden på 71 slag (-1) efter fyra birdies, tre bogeys och resten par. Svenskans långa spel var stabilt och hon träffade 12 av 14 fairways och 14 av 18 greener under tredje dagen. Norqvist har bara missat tre fairways under hela tävlingen och det är på greenerna som det gått lite trögare. Nordqvist har haft 36, 30 och 32 puttar på sina ronder hittills.

Avståndet upp till ledande sydkoreanskan In Gee Chun är sju slag inför sista ronden och upp till andraplatsen har Nordqvist fyra slag.

För Madelene Sagström blev det också ett rejält kliv uppåt tredje dagen. Sagström gick precis som Nordqvist på 71 slag och avancerade från delad 54:e till delad 35:e plats.

I ledningen finns fortfarande In Gee Chun men sydkoreanskan fick se sin ledning krympa till tre slag efter 75 slag på lördagen.

– Det var väldigt tufft därute idag. Hettan gör att jag måste dricka hela tiden och det är svårt att hålla fokus. Svetten rann av armarna redan innan jag gått ut men det är samma för alla. Jag är stolt över att jag lyckades kämpa hela vägen trots att det inte blev så bra resultat idag.

På delad andraplats finns bland andra amerikanskan Lexi Thompson på fem under par efter en rond på 70 slag (-2). Sedan enda majorsegern i Nabisco Championship 2014 har Thompson haft 13 topp tio-placeringar i majors utan att lyckas vinna. Nu har hon ännu en möjlighet på en söndag.

– Jag försöker att inte lägga extra press på mig själv och ska bara gå ut och spela ännu ett varv. Jag har slutat att titta på ledartavlor och fokuserar bara på det jag kan påverka själv. Det ska bli kul att spela i någon av slutbollarna igen och om det händer så händer det. Jag vet att jag lagt ner ett hårt jobb, sa Thompson inför slutronden.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-26
TournyttAnna NordqvistIn Gee ChunLexi ThompsonLPGA TourMadelene SagströmTournyttWomen´s PGA Championship
Rulla till toppen