Robert Karlsson ser ljusningar i spelet inför veckans major U.S. Senior Open på PGA Tour Champions // Foto: Getty Images

U.S. Senior Open

Karlsson: ”Spelat mycket bättre senaste veckorna”

Två svenskar till start i U.S. Senior Open.

Text: • 2022-06-22 Uppdaterad 2022-06-22

Det är dags för U.S. Senior Open på PGA Tour Champions och vi har två svenska spelare till start. Robert Karlsson har en delad 13:e plats att försvara sedan ifjol, och svensken ser ljusningar i spelet den senaste tiden, efter en säsong som från början mestadels handlade om rehab efter en skada som ställde till det med försäsongsträningen.

– Säsongen har inte varit så bra men jag är nöjd med hållet som det går åt nu. Jag har spelat mycket bättre senaste veckorna så det känns bra, förklarar han från Bethlehem, Pennsylvania.

Karlsson har i år haft fyra topp tio-placeringar och ligger för närvarande på en 25.e plats på Order f Merit. Senaste starten i American Family Insurance Championship gav en delad åttondeplats, möjligen ett tecken på att formen, som gav 14 topp tio-placeringar inklusive två andraplatser, är på väg. Karlson har dock inga resultatmål just nu, mer processmål.

– Det kan hända så mycket över 72 hål så mina egna mål och förhoppningar är att fortsätta att bygga på det jag gör.

Årets upplaga av U.S. Senior Open avgörs på Saucon Valley CC sex mil norr om Philadelphia, och Karlsson gillar banan.

– Banan är bra. Det kan eventuellt bli en del regn under onsdagen men jag hoppas verkligen inte på mycket då banan spelas bra just nu. Den är tuff men fair.

Andra svensk till start i U.S. Senior Open är Joakim Haeggmann som hittills i sina fyra starter på PGA Tour Champions har klarat tre kvalgränser och som bästa varit delad 14:e.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2022-06-22
TournyttJoakim HaeggmanPGA Tour ChampionsRobert KarlssonTournyttU.S. Senior Open
Rulla till toppen