Jon Rahm avslutade med en dubbelbogey men har ändå goda möjligheter att försvara sin seger i U.S. Open // Foto: Getty Images

Rahm efter dubbelbogeyn: ”Det var sex bra slag”

Tre bunkerslag på sista hålet kostade spanjoren.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-19 Uppdaterad 2022-06-19

Titelförsvararen, världstvåan, Jon Rahm, var i ledningen inför det 54:e hålet på The Country Club under en kylig, svårspelad och utslagsgivande dag. Men efter sluthålet var han plötsligt på tredje plats, ett slag efter Will Zalatoris och engelsmannen Matthew Fitzpatrick. Spanjoren avslutade med en dubbelbogey efter att utslaget hamnat i vänstra fairwaybunkern.

– Jag blev lite för djärv med andraslaget och helt ärligt så var det lite mörkt och svårt att se att bollen låg lite djupare i sanden än jag trodde.

Slaget tog i bunkerkanten och stannade kvar i sanden. Därifrån hittade Rahm sedan greenbunkern innan han slog upp bollen på green och tvåputtade för en dubbelbogey.

– Det var sex bra slag och bra svingar allihop så jag är nöjd i det avseendet. Sedan var det synd att resultatet på hålet blev sex slag. Men jag är ett slag från ledningen och har 18 hål kvar, det är så jag måste se det.

Förra året när Rahm vann på Torrey Pines, var han tre slag bakom inför sista ronden. Nu går han ut i näst sista boll tillsammans med Keegan Bradley.

Nordirländaren Rory McIlroy, är två slag bakom Rahm efter en besvärlig dag där han till slut noterade 73 slag (+3).

David Lingmerth gick runt på 74 slag (+4) tredje ronden och delar 25:e plats på tre över par medan Sebastian Söderberg är på delad 58:e plats efter 78 slag (+8) på lördagen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från U.S. Open:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-19
TournyttDavid LingmerthJon RahmMatthew FitzpatrickPGA TourSebastian SöderbergThe Country ClubTournyttU.S. OpenWill Zalatoris
Rulla till toppen