Madelene Sagström fortsätter att spela stabil golf på LPGA Tour och delar sjunde plats inför sista ronden den här veckan // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Hoppet lever för Sagström

Sex slag bakom Korda inför sista ronden i Michigan.

Text: • 2022-06-19 Uppdaterad 2022-06-19

Madelene Sagström har gjort en mycket fin säsong på LPGA Tour och ligger just nu på 15:e plats på Race to CME Globe, tourens Order of Merit. Det har dock ännu inte blivit någon seger under säsongen och Sagströms hittills enda seger kom i Gainbridge LPGA at Boca Rio år 2020. I veckans Meijers LPGA Classic har hon haft häng på täten hela tävlingen även om lördagens 70-rond gjorde att avståndet upp till ledande Nelly Korda är sex slag inför sista dagen. Men ibland kan det vara skönare att spela utan press en bit bakom den absoluta toppen och Sagström har absolut möjligheten kvar under söndagen från sin delade sjundeplats. Sagström avslutade dessutom med tre raka birdies på hål 16-18.

För Nelly Korda har spelet fungerat bra oväntat snabbt efter den tidigare världsettans problem och operation av en blodpropp i benet. Men hon har långt ifrån tagit ut någon seger i förskott.

– Det är många duktiga tjejer som jagar och vad som helst kan hända sista ronden. Jag måste fokusera på mitt och försöka att sätta ihop ännu en bra rond.

Det är svenskt också på delad niondeplats i form av Anna Nordqvist som också gick på 70 slag tredje ronden. Frida Kinhult är delad 41:a efter 70 slag på lördagen medan Pernilla Lindberg gick runt på 73 slag och delar 74:e plats.

Aktuell ställning


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2022-06-19
TournyttAnna NordqvistLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaTournytt
Rulla till toppen