Maja Stark tar en paus i karriären. Foto: Getty Images

Tournytt

Maja Stark tar en paus: ”Känner inte igen mig själv”

Känner sig sliten och vill ladda om batterierna.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-14 Uppdaterad 2022-06-14

Inledningen på proffskarriären har tillsynes gått som på räls för Maja Stark. Hon vann två tävlingar på Ladies European Tour förra säsongen och i år har hon vunnit en tävling och leder säsongsrankingen Race to Costa del Sol, strax före Linn Grant på andra plats. 

Framgångarna har också ett pris och Maja Stark har meddelat på sin Instagram att hon är tröttkörd och kommer ta en paus i karriären.

– De här senaste månaderna har varit väldigt hektiska och jag har nu slutligen börjat reflektera över dem ordentligt. Jag tror inte att jag var beredd på hur mycket resandet, spelandet, media och livet skulle påverka min hjärna och kropp men det har definitivt tagit ut sin rätt och jag kan inte påstå att jag känner igen mig själv när jag är där ute och spelar, skriver Stark. 

I U.S. Women’s Open för två veckor sedan blev det missad kvalgräns efter ronderna 74-77 (+9). Förra veckans Volvo Car Scandinavian Mixed började lovande för Stark som öppnade med 70 slag på torsdagen. På fredagen tappade hon och missade kvalgränsen efter 77 slag, totalt +3. 

– Jag har fokuserat på att bara ta mig runt 18 hål mer än att faktiskt vilja vinna. Det har funnits tecken på att ett uppehåll var nödvändigt, till exempel att jag råkat skada mig själv bara för att jag inte tänkt på vad jag gjort, humörsvängningar och verkliga skador, men jag tolkade inte detta som sådana tecken. Jag kände det som om jag var en ”riktig atlet” när jag vaknade med smärtor varenda dag men det är utmattande och definitivt inte rätt väg att gå om jag vill uppnå hållbarhet. Missförstå mig inte, jag har haft några av mitt livs bästa stunder den här säsongen och jag skulle inte vilja ha något annat yrke men min hjärna är trött och min kropp gör ont så jag måste prioritera att få ordentlig vila (börjar med två veckors ledigt nu) för att hitta mitt rätta jag igen, skriver Stark. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-06-14
TournyttMaja StarkTournytt
Scroll to Top