Bryson DeChambeau fick svara på frågor om Liv Golf Invitational Series inför veckans U.S. Open // Foto: Getty Images

U.S. Open

DeChambeau: “Det var ett affärsbeslut”

Mötte pressen inför veckans U.S. Open.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-14 Uppdaterad 2022-06-14

Bryson DeChambeau mötte media inför veckans U.S. Open och naturligtvis dominerade frågor kring Liv Golf Invitational presskonferensen.

På den uppenbara frågan om varför Bryson DeChambeau valt att hoppa på LIV Golf Invitational från och med den andra tävlingen som spelas i slutet av juni i Pumpkin Ridge i Oregon, hade DeChambeau ett enkelt svar.

– Det var i första hand ett affärsbeslut. Det handlar om ekonomi och om tid. Det ger mig mer tid vid sidan av golfbanan och tillsammans med min familj och framtida familj, jag måste ha ett liv vid sidan av golfbanan också.

Enligt uppgifter till Golfchannel får DeChambeau över100 miljoner dollar, eller en dryg miljard svenska kronor, för att signera kontraktet med LIV Golf Invitational. Och på frågan om han förstod det kontroversiella med att ansluta till en golftour finansierad av Saudiarabiska staten så svarade DeChambeau så här:

– Vad som har hänt tidigare är inte bra. Men vad jag förstår och enligt de samtal som vi haft så vill de röra sig i rätt riktning.

När det gäller PGA Tour och huruvida han kommer att få spela där eller i lagmatcher som Ryder Cup eller Presidents Cup så hade DeChambeau en avslappnad attityd.

– Det är inte ett beslut som jag kan påverka, det är andra som tar det beslutet åt mig.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från U.S. Open:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-14
TournyttBryson DeChambeauLIV Golf Invitational SeriesPGA TourThe Country ClubTournyttU.S. Open
Scroll to Top