Phil Mickelson och Dustin Johnson. Två av flera LIV Golf-spelare vars namn finns med i U.S. Opens deltagarlista. Foto: Getty Images

U.S. Open

Många LIV-spelare i U.S. Open

Veckans major blir första sammanstötningen sedan nya touren startade.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-13 Uppdaterad 2022-06-13

Det är dags för herrarnas tredje major för året. Den 122:a upplagan av U.S. Open spelas 16–19 juni på The Country Club i Brookline utanför Boston.

Fyra svenskar finns i fältet – Jonas Blixt, David Lingmerth, Alex Norén och Sebastian Söderberg. 

U.S. Open blir också första stora tävlingen som spelas sedan omdiskuterade LIV Golf Invitational drog igång förra veckan. 
Något som fick PGA Tour att kontra snabbt med ett kungörande om att alla medlemmar som ställde upp i LIV Golf-tävlingen inte längre var välkomna till PGA Tour-tävlingar.
Kevin Na och Dustin Johnson hade vid denna tidpunkt redan meddelat att de lämnar PGA Tour men fick ändå se sina namn med på listan över de 16 spelare som stängs av. 

U.S. Open ingår i PGA Tours spelschema men arrangeras av USGA som meddelat att alla spelare som är kvalificerade, enligt kriterier som bestämdes långt innan avstängningarna, får delta i veckans major.    

Och i fältet hittar vi 15 namn som anslutit sig till nya touren, 13 som spelade första LIV Golf-tävlingen i London och två som kommer spela nästa deltävling i juli.  

Dessa är Richard Bland, Bryson DeChambeau (deltog ej i London), Sergio Garcia, Talor Gooch, Branden Grace, Sam Horsfield, Dustin Johnson, Jinichiro Kozuma, Phil Mickelson, Jediah Morgan, Kevin Na, Shaun Norris, Louis Oosthuizen, James Piot, Patrick Reed (deltog ej i London).

DeChambeau, Johnson och Mickelson kan räkna med att få frågor om deras medverkan i LIV Golf oavsett hur det går i tävlingen. Och deras före detta kollegor på PGA Tour kommer med största sannolikhet fortsätta att kommentera tourläget i världen. 

Rory McIlroy som vann RBC Canadian Open i helgen är en av favoriterna inför U.S. Open. Han har varit tydlig med var han står i frågan och ställer sig bakom PGA Tour-kommissionären Jay Monahans beslut att stänga av LIV-spelare.
PGA Championship-mästaren Justin Thomas är också nöjd över beslutet att stänga av spelare. Han medger att det är lite stelt men tror inte att det kommer bli några ingående diskussioner mellan spelare från de olika lägren.

– Jag träffade DJ (Dustin Johnson) hemma förra veckan och det var inga problem. Visst, jag visste inte om jag skulle säga grattis eller adjö men. Det är vad det är. Vi är alla vuxna och i slutändan är vi alla där för att vinna en major. De flesta, inklusive mig själv, är inte på U.S. Open för att socialisera, sa Thomas under förra veckans RBC Canadian Open där han slutade trea bakom McIlroy och tvåan Tony Finau.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från U.S. Open:


Text: Olof Åsgård • 2022-06-13
TournyttLIV Golf Invitational SeriesTournyttUS Open
Rulla till toppen