Henrik Stenson gör på fredag sin första start i LIV Golf Invitational Series, som efter nästa säsong planerar att inför kval // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Stenson: ”Det känns som att framtiden på damsidan är tryggad”

Stenson imponerad av Grants uppvisningsrond.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-12 Uppdaterad 2022-06-12

HALMSTAD. Det blev ingen första DP World Tour-seger på svensk mark för Henrik Stenson i årets Scandinavian Mixed. En avslutningsrond på 70 slag efter sena birdies på hål 17 och 18 räckte ändå till en delad andraplats. Men åt segrande Linn Grant gick inte att göra något alls, Grant var nio slag före Stenson och skotten Marc Warren.

– Jag kan väl hitta några slag på min rond visserligen men knappast nio. Varje gång jag tittade tillbaks på fairway bakom så låg Linn mitt i fairway och nära green, därifrån är det lätt att spela golf. Hon måste ha drivit bollen otroligt bra och det är väldigt imponerande av henne att bara ånga på.

Segermarginalen med nio slag är överlägset störst på årets DP World Tour och att bara segla ifrån under en slutrond är normalt sett sällsynt i de här sammanhangen.

– Hon måste haft en skön söndag. Jag kan bara minnas att det hänt mig en gång i Sun City när jag ledde med tio, elva slag på slutet. Det känns som att framtiden på damsidan är tryggad med Linn och alla andra namn som kommit fram senaste tiden.

För Stensons del var andraplatsen ändå ett kvitto att spelet och formen kanske inte är alltför långt borta. Puttningen har hållit en hög klass en längre tid och även det långa spelet såg stundtals vasst ut under veckan på Halmstad GK.

– Ja, vi får väl vara hyfsat nöjda med det här. Jag spelade inte strålande idag och fick en tuff start med att rädda bogey på ettan och treputta tvåan. Det var skönt att få i ett par birdies på slutet i varje fall.

Nu väntar några veckor på hemmaplan för Stenson med diverse åtaganden innan det bär av till Storbritannien och Scottish Open innan det är dags för The Open på St. Andrews Old Course.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-12
TournyttDP World TourHalmstad GKHenrik StensonLadies European TourLinn GrantScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen