Ingrid Lindblad har haft minst sagt stökiga förberedelser inför veckans Scandinavian Mixed // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Trots jetlag och problem från tee – succéamatören är vidare

Ingenting stör coola Lindblads fokus.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-10 Uppdaterad 2022-06-10

HALMSTAD. Hon kom hem från sitt äventyr i U.S. Women´s Open, där hon delade elfteplatse, sent, har jetlag, och hann inte spela in banan ordentligt inför veckans Scandinavian Mixed. Hon inledde med en trippelbogey tidigt första ronden och har dessutom haft skolarbeten hängande över sig som hon behöver få färdigt. Under andra dagen slog hon dessutom inte bollen lika bra från tee som vanligt. Ändå är Ingrid Lindblad fyra under par efter två ronder och har bra häng på en riktigt fin placering i helgen.

– Jag kämpar på och det ska bli skönt att återhämta sig lite till i morgon, då jag förhoppningsvis får hyfsat sen start, säger Lindblad efter sin andrarond på 71 slag.

Det har varit några hektiska dygn efter att Lindblad slutade delad elva, blev bästa amatör och gjorde stor succé under U.S. Women´s Open på Pine Needles i Oklahoma förra helgen. Under dagarna inför tävlingen var uppmärksamheten stor när den 22-åriga svenskan rörde sig på området runt Halmstad GK.

– Det kändes som att alla visste vem jag är och väldigt många som ville stanna och prata och även om jag vill så hinner man inte och stanna och prata med alla. Man får försöka att vara i sin egen zon och göra det man måste göra.

Medan flera av hennes landslagskollegor valt proffslivet redan så prioriterar Lindblad skolan och tänker gå klart sin utbildning på Louisiana State University.

– Jag tycker att skolan är jätteviktig och ska gå klart, jag har ingen stress alls att bli proffs, förklarar hon.

Det innebär också att hon då och då har skoluppgifter som behöver göras. Efter andra ronden begav hon sig hemåt för att slutföra en uppgift som redan är sen.

– Den skulle vara inne i måndags. Men jag ringde min lärare och sa att jag var på U.S. Open och behövde lämna in den lite senare, berättar Lindblad och ler.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-10
TournyttDP World TourHalmstad GKIngrid LindbladLadies European TourScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen