Trots problem med det långa spelet och två sena bogeys tog sig Marcus KInhult runt på 72 slag första ronden av Scandinavian Mixed // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Kinhult: ”Jag är nere i gropen och gräver”

Kinhult kämpar med det långa spelet.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-09 Uppdaterad 2022-06-09

HALMSTAD. Spelet vill inte riktigt släppa för Marcus Kinhult i år. Bogeys på sista två hålen första ronden av Scandinavian Mixed gav en rond på 72 slag, men det var en kamp mot ett svajigt långt spel runt Halmstads norra bana.

– Jag är en bra bit ifrån där jag vill vara helt klart. Jag har haft en vänstertendens länge i det långa spelet men ibland när jag försöker släppa loss så kan det lika gärna bli en push. Problemet har funnits där en längre tid även om det kommer perioder då det fungerar bättre, berättar Marcus Kinhult.

Sedan han vann British Masters 2019 på Hillside utanför Liverpool och senare under året slutade tvåa efter särspel i Nedbank Golf Challenge, har Kinhult haft både skadebekymmer och drabbats av epiliepsi. Men bortsett från små problem med bröstryggen är han nu skadefri och det är tekniken som spökar.

– Jag är nere i gropen och gräver just nu men jag vet att det finns inget bättre än känslan när man kommer upp ur gropen och löser problemen, berättar Kinhult.

Som ändå hade en hel del hopp inför andra ronden som spelas på fredagen. Det blev ett rangepass efter ronden och han hoppas kunna hitta ett säkrare längre spel till andra dagen.

– Kan jag få bort de stora missarna så kan det här bli okej, lovar han.

Efter första rondens spel delas ledningen på sju under par mellan fyra spelare, Craig Howie, Matthieu Pavon, Santiago Tarrio och den italienska amatördamen Carolina Melgrati. Bästa svenska spelare är Linn Grant och Kristoffer Broberg på sex under par och delad femteplats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-09
TournyttDP World TourLadies European TourMarcus KinhultScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen