Phil Mickelson och Dustin Johnson under LIV Golfs event inför veckans tävling på Centurion Club utanför London. Foto: Getty Images

Tournytt

U.S. Open öppen för LIV Golf-spelare

USGA: ”Vi är stolta över att kunna kalla oss den mest öppna tävlingen.”

Text: Olof Åsgård • 2022-06-08 Uppdaterad 2022-06-08

Det har varit många turer kring nystartade LIV Golf Invitational Series som finansieras av saudiarabiska statens investeringsfond PIF. 

PGA Tour har sedan lång tid tillbaka sagt att alla spelare som väljer att spela på den nya touren kommer att bli föremål för disciplinära åtgärder. DP World Tour har hittills följt PGA Tours exempel. 
Kevin Na och Dustin Johnson kommer spela veckans LIV Golf-tävling och har meddelat att de lämnar PGA Tour. Även Sergio Garcia, Charl Schwartzel, Louis Oosthuizen och Branden Grace ska ha informerat PGA Tour att de lämnar.

Alla som valt LIV Golf är däremot fortsatt välkomna att spela nästa veckas U.S. Open som arrangeras av USGA, alltså inte PGA Tour. 
– Vi är stolta över att kunna kalla oss den mest öppna tävlingen i världen och spelarna har förtjänat rätten att tävla i årets mästerskap, skriver USGA. 

Organisationen framhäver att dess beslut inte ska ses som att de stöttar eller inte stöttar en ny tour. Att LIV Golf-spelarna får delta är för att reglerna för hur man kvalificerar sig för U.S. Open redan är satta sedan lång tid tillbaka.

Phil Mickelson, som också spelar veckans LIV Golf-tävling, säger att han kommer spela U.S. Open.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-06-08
TournyttLIV Golf Invitational SeriesUS OpenUSGA
Scroll to Top