Annika Sörenstam och Henrik Stenson ser fram mot årets upplaga av Scandinavian Mixed i Halmstad // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Sörenstam: ”Ett av Sveriges bästa golfställen”

Värdparet förväntansfulla inför årets Scandinavian Mixed.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-08 Uppdaterad 2022-06-08

HALMSTAD. För andra året står Annika Sörenstam och Henrik Stenson som värdar för Volvo Car Scandinavian Mixed och den här gången avgörs tävlingen på klassiska Halmstad Golfklubb i Tylösand utanför Halmstad. 78 män och 78 kvinnor spelar om samma prissumma, ett unikt koncept på DP World Tour och Ladies European Tour. Efter en snudd på publikfri upplaga på Vallda förra året får tävlingen i år äntligen ta emot publiken igen, något som värdparet verkligen ser fram mot.

– Det blir ju aldrig samma sak utan åskådare och det är givetvis väldigt kul att publiken är tillbaks. Det blir en konstig känsla när ledarbollen får tre bandyklapp när de presenteras på första tee sista dagen, säger Henrik Stenson.

För Annika Sörenstam blir det en kär återkomst till Halmstad, där hon bland annat spelat för det europeiska Solheim Cup-laget 2007, där USA blev för svåra den gången.

– Det är ett av Sveriges bästa golfställen, tycker jag, och jag har många goda minnen härifrån. Man tänker ju tillbaks till Solheim Cup 2007 givetvis och vi har också arrangerat Annika Invitational här, berättar Sörenstam.

Fjolårets upplaga blev, trots publiken frånvaro, mycket populär bland spelarna, och Stenson och Sörenstam har i princip bara mött positiv respons från spelarhåll. Konceptet med en mixad tävling har gett eko i golfvärlden och allt fler arrangörer väljer att följa det svenska exemplet.

– Mitt motiv nuförtiden är ju att få golfen att växa och spridas på olika sätt och det här konceptet gör att allt kommer tillsammans. Jag spelade med två killar från DP World Tour igår och de tackade mig för att vi skapat den här tävlingen. Vi fokuserar på att göra den här tävlingen så bra det går och utveckla den, förklarar Sörenstam.

Man har fått in Volvo Car som ny titelsponsor och ska man utveckla Scandinavian Mixed vidare så är det prissumman och datum som är faktorer som spelar stor roll. Nu ligger tävlingen mellan herrarnas och damernas U.S. Open och det är naturligtvis många som väljer att ta en vecka off inför en tätare tävlingsperiod senare i sommar.

– Ska man få den optimala platsen på schemat så är det ju prissumman och kanske tidigare plats som spelar roll. Den här veckan var det ju också en dansk spelare som gifte sig och andra som ville vara med där, förklarar Stenson.

Volvo Car Scandinavian Mixed hosted by Henrik & Annika 2022

Tour: DP World Tour och Ladies European Tour 

Datum: 9–12 juni

Spelplats: Halmstad GK

Antal spelare: 156 (78 damer och 78 herrar)

Total prissumma: 2 miljoner dollar

Titelförsvarare: Jonathan Caldwell, Nordirland

Om tävlingen: En tävling, en vinnare. Damer och herrar gör upp på samma bana men slår ut från olika tees.

Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-08
TournyttAnnika SörenstamDP World TourHalmstad GKHenrik StensonLadies European TourScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen