Alex Norén stortrivs på Halmstad och hoppas kunna hitta formen här hemma i Sverige // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Norén hyllar Halmstads norra

"Jag älskar den här typen av banor"

Text: Martin Strömberg • 2022-06-08 Uppdaterad 2022-06-08

HALMSTAD. Alex Norén är den högst rankade herrspelaren i startfältet i årets Scandinavian Mixed. Men för Norén är Halmstads norra bana en nästan helt ny upplevelse. Han spelade här senast som sjuåring och mindes inte mycket innan han kom hit i veckan.

– Jag tycker att banan är grym och jag älskar den här typen av banor. Min caddie tycker att det är likt Wentworth här och jag är väldigt positiv. Den har några korta hål och det kommer att bli en hel del birdies tror jag men den är utmanande också, säger Norén inför tävlingen.

Norén missade förra årets tävling men i år valde han att komma trots att tävlingen ligger veckan före nästa veckas U.S. Open på The Country Club strax väster om Boston i Massachusetts. Det finns flera anledningar till att Norén valde att åka hem den här gången.

– Dels var det en minnesstund för Fredrik Andersson Hed som jag ville vara med på, dels behöver jag inte jaga poäng på PGA Tour lika mycket i år. Sedan tycker jag verkligen att det är viktigt med svensk golf och jag vill vara med och göra vad jag kan när jag har möjlighet. Det kanske är en uppoffring i form av energi men samtidigt är jag ganska van vid att spela på båda tourerna och det är dessutom ett skönt avbrott från PGA Tour, som kan vara ett ganska monotont liv, förklarar Norén.

Norén tog sju segrar på DP World Tour mellan 2015 och sin senaste stora seger på Le Golf National 2018. Men sedan flytten över till PGA Tour har det inte blivit några fler segrar. Han har en andraplats från Farmers Insurance på Torrey Pines 2018 som bästa placering och i år har han två topp tio-placeringar från Phoenix Open och Honda Classic. Men någon flytt tillbaks till DP World Tour är inte aktuell i dagsläget.

– Jag skulle jättegärna bo i Europa om vi hade haft banor som var lika bra att förbereda sig på majors som det finns på PGA Tour. Jag hade bra år på Europatouren men då hade jag å andra sidan tuffare att spela bra i majors.

Norén uttalade sig också om turbulensen kring nya LIV Golf Invitational Series som dragit till sig stort intresse senaste tiden. Spelare som Dustin Johnson, Sergio Garcia, Louis Oosthuizen och Phil Mickelson har lämnat PGA Tour för spel på den nya saudifinansierade touren.

– Golfen har gett mig nog med pengar men jag skulle gärna ge tillbaks 90 procent av dem för lite bättre scorer eller segrar i majors. Jag behöver inte särskilt mycket pengar och jag tror att de allra flesta skulle byta pengar mot segrar eller att vara med i toppen i slutet av majors mot Rory eller Tiger, det är i varje fall därför som jag spelar.

Inför Scandinavian Mixed har Norén haft ett par tävlingar med lite sämre spel men efter ett par dagars förberedelser på plats i Halmstad låter han ändå ganska hoppfull inför starten på torsdagen. Han har ju redan två segrar i föregångaren Nordea Masters.

– Jag ska försöka vända lite halvdassigt spel senaste två tävlingarna och få till spelet, avslutar han.

Norén spelar tillsammans med svenska amatören Ingrid Lindblad samt fjolårssegraren, engelsmannen, Jonathan Caldwell och trion går ut klockan 12.50 på torsdagen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-08
TournyttAlexander NorénDP World TourLadies European TourScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen