Alex Norén ser fram emot att spela inför svensk publik igen. Bild: Getty Images

Scandinavian Mixed

Norén dragplåster på hemmaplan – starttider första ronden

På torsdag börjar Scandinavian Mixed i Halmstad. Stenson, Hanson och Stark spelar tillsammans. Norén och Lindblad går i bollen före Sörenstam, Grant och Broberg.

Text: Bo Steffensen • 2022-06-07 Uppdaterad 2022-06-09

Den första upplagan av Scandinavian Mixed, tävlingen som ingår både på DP World Tour och Ladies European Tour – hölls på Vallda utanför Kungsbacka förra året.
I Scandinavian Mixed spelar 78 herrar och 78 damer om samma pokal och samma prispott.
Tävlingen ligger lite illa till i schemat för att locka någon av de riktigt stora, utländska, herrspelarna till Halmstad.
Nästa vecka är det US Open, som spelas på The Country Club i Brookline sydväst om Boston. Dessutom spelas den första tävlingen av den nya penningstinna LIV Golf Invitational Series torsdag–lördag i London. Där spelar DP World Tour-spelare som bland andra Lee Westwood, Richard Bland, Sergio Garcia, Sam Horsfield, Pablo Larrazabal …
Men det finns ändå gott om intressanta namn att följa på Halmstad Norra.
Värdarna Henrik Stenson och Annika Sörenstam ska självklart ut på banan. Sveriges bästa golfare på herr- och damsidan genom tiderna lär dra intresse till sig.
Henrik Stenson går ut tidigt på torsdagen. 08.25 slår han ut tillsammans med Peter Hanson och Maja Stark.
Annika Sörenstam spelar med Linn Grant och Kristoffer Broberg. De slår ut 13.00 på torsdagen.

Norén tillbaka i Sverige


Ett annat dragplåster är tiofaldige Europatourvinnaren Alex Norén som är hemma i Sverige och spelar för första gången sedan 2019 – då han slutade d40 i Scandinavian Invitation på Hills.
Norén är Sveriges högst rankade spelare och också högst rankade herrspelare i startfältet, 60 i världen (han följs närmast av Johannes Veerman, 143 och Alexander Björk, 152).
Alex Norén går ut tio minuter före Sörenstam (start 12.50) tillsammans med Ingrid Lindblad och titelförsvararen Jonathan Caldwell.
Alexander Norén har vunnit tio gånger på den europeiska touren, varav två gånger hemma i Sverige. 2011 på Bro Hof och 2015 på PGA National. Då hette tävlingen Nordea Masters.
– Jag har många underbara minnen från tävlingar i Sverige genom åren och jag ser fram emot att få spela inför hemmafansen igen. Halmstad är en fantastisk bana för Scandinavian Mixed, Henrik och Annika är fantastiska tävlingsvärdar och det faktum att herrar och damer tävlar mot varandra ger en ytterligare dimension till en redan spännande tävling. Det kommer att bli en höjdarvecka, säger Alexander Norén till DP World Tour.
I startlistan finns även Sebastian Söderberg, Alexander Björk, Joakim Lagergren, Marcus Kinhult, Kristoffer Broberg, Peter Hanson och Rikard Karlberg, alla vinnare på touren.


Lindblad med US Open i ryggenBland damerna hittar vi LET-ledaren Maja Stark – som har en seger och sex topp 10 på sina sju LET-starter den här säsongen, rankingtrean Linn Grant, stekheta Ingrid Lindblad, från Halmstad, som förra veckan var uppe och hotade i täten av US Open.
Stark, Grant och Caroline Hedwall var bästa svenska damer förra året där alla tre slutade på en delad 18:e plats.
En dam tog sig in topp 10 på Vallda förra året. Brittiskan Alice Hewson blev trea, två slag efter segraren Jonathan Caldwell. Nordirländaren tog sin första, och hittills enda, seger på DP World Tour när han vann ett slag före Adrian Otaegui.
Sedan dess har inte Caldwell gjort så mycket väsen av sig. Efter segern Vallda har han startat i 30 DP World Tour-tävlingar och missat kvalgränsen i 17 av dem (varav de fyra senaste tävlingarna). I november fick han till en 26:e plats i Portugal Masters. Hans bästa resultat i år är en 40:e plats i Qatar Masters i mars.

Intressanta starttider:
Torsdag
08.00: Sebastian Söderberg/Shubhankar Sharma/Carmen Alonso
08.15: Alice Hewson/Alexander Björk/Johanna Gustavsson
08.25: Henrik Stenson/Peter Hanson/Maja Stark
08.45: Edoardo Molinari/Marcus Kinhult/Lydia Hall
12.50: Alexander Norén/Ingrid Lindblad/Jonathan Caldwell
13.00: Annika Sörenstam/Linn Grant/Kristoffer Broberg

Fullständig startlista


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Bo Steffensen • 2022-06-07
TournyttAlexander NorénAnnika SörenstamHalmstadHenrik StensonIngrid LindbladLinn GrantMaja StarkScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen