Phil Mickelson under Saudi International i februari, den senaste tävlingen han spelade. Bild: Getty Images

LIV Golf Invitational

Mickelson tillbaka – spelar första LIV Golf-tävlingen

Har haft paus sedan februari. "Spännande ny väg i karriären"

Text: Bo Steffensen • 2022-06-07 Uppdaterad 2022-06-07

På torsdag är det dags för den första tävlingen i penningstinna, saudifinansierade, LIV Golf Invitational Series. Tävlingen spelas på Centurion Club utanför London (9–11 juni).
Phil Mickelson var en av de spelare som tidigt kopplades samman med den nya touren men efter att kritiserat både PGA Tour och den saudiska regimen tog Mickelson, i februari, en självvald paus från golfen.
Han har inte spelat sedan februari. Mickelson peggade inte ens upp i PGA Championship förra månaden där han hade en majortitel att försvara.
Men nu ska Phil Mickelson ut på banan igen. Han kommer till start på Centurion Club.
”Jag är redo att komma tillbaka och spela spelet som jag älskar men efter 32 år blir den här nya vägen en ny fräsch start. En väg som blir spännande i det här läget av min karriär och helt klart är omvälvande, inte bara för mig själv utan även för spelet och mina spelkamrater. Jag har också för avsikt att spela majortävlingarna”, skriver Mickelson på sociala medier.

LIV Golf Invitational Series leds av före världsettan Greg Norman och har inte blivit sanktionerad av PGA Tour eller DP World Tour.
Tävlingen i London är den första av åtta schemalagda tävlingar. Den spelas över 54 hål, utan kvalgräns. 48 spelare, som lottas in i tolv lag, kommer till start. Den totala prispotten i varje tävling är 25 miljoner dollar (cirka 245 miljoner kronor). Vinnaren får 39 miljoner. Den spelare som slutar sist är garanterad 1,2 miljoner kronor. Dessutom finns det 490 miljoner kronor att fördela i lagtävlingen.
Phil Mickelson gör sällskap med bland andra Dustin Johnson, Sergio Garcia, Lee Westwood, Ian Poulter, Graeme McDowell, Martin Kaymer, Kevin Na, Richard Bland och Louis Oosthuizen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-06-07
TournyttCenturion ClubLIV Golf Invitational SeriesPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top