En birdie på sista hålet gav 71 slag för ronden och en delad fjärdeplats för Ingrid Lindblad // Foto: Getty Images

U.S. Women´s Open

Lindblads magiska avslutning

Delar fjärdeplatsen inför sista ronden på Pine Needles.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-05 Uppdaterad 2022-06-05

Tredje ronden av U.S. Women´s Open blev en kamp för amatören Ingrid Lindblad. Efter en urstark inledning med tre birdies på de första fyra hålen hade Lindblad riktig tätkontakt men resten av dagen handlade mycket om att rädda par på Pine Needles. Efter en tap-in-birdie på sista hålet landade tredje ronden till slut ändå på 71 slag och Lindblad delar fjärdeplatsen inför sista ronden på sex under par.

– Det var en okej dag. Jag inledde bra men slog ett dåligt slag på hål 5. Men totalt sett var det okej och jag höll dubbelbogeys borta från kortet, summerade Lindblad.

Andra svenskan i toppen, Anna Nordqvist, fick en tung inledning med bogey direkt på första hålet. Nordqvist arbetade sig sedan in i ronden och fick sen utdelning i form av birdies på hål 15 och 16 för en rond på 71 slag. Också Nordqvist är sex under par på en delad fjärdeplats inför sista ronden.

– Jag fick en hemsk start med svårt läge i fairwaybunkern och jag blev nästan chockad hur snabba greenerna var idag. Jag är stolt över mig själv och hur jag kämpade därute, sa Nordqvist efter sin 72-rond.

Längst upp i toppen har australiens Minjee Lee ryckt ifrån med sina 13 under par. Med tre stabila ronder på 67-66-67 ser Lee, som tog sin första majorseger i Evian Championship 2021, oerhört stadig ut. Hon träffar fairways och greener och gör väldigt få misstag. Lee , som har sju segrar på LPGA Tour på meritlistan leder med tre slag före amerikanskan Mina Harigae.

– Jag är ganska lugn som person och jag kommer inte att hetsa upp mig för att jag är i ledningen. Det blir samma recept som alla andra dagar, jag håller mig till det som jag kan kontrollera och spelar mitt spel. Jag försöker göra birdie när jag får möjlighet men många gånger spelar jag för att undvika problem och är nöjd med par, förklarade Lee efter sin rond.

FridaKinhult gick runt på 73 slag tredje ronden och delar 40:e plats inför sista ronden medan Linnea Johansson hade 76 slag och delar 60:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-05
TournyttAnna NordqvistFrida KinhultIngrid LindbladLinnea JohanssonLPGA TourMina HarigaeMinjee LeeTournyttU.S. Women´s Open
Rulla till toppen