Det blev tyvärr bara två ronder av årets U.S. Women´s Open för Annika Sörenstam /och / Foto: Getty Images

U.S. Women´s Open

Sörenstam: ”Det hade varit roligt att spela i helgen”

Sörenstam får glädjas med Lindblad under helgen.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-04 Uppdaterad 2022-06-04

Det blev bara två ronder för Annika Sörenstam när hon återvände till LPGA Tour för att spela U.S. Women´s Open på Pine Needles. Efter 74 slag första ronden behövde Sörenstam gå på par andra ronden för att klara kvalgränsen, men det blev istället en rond på 81 slag och 13 över par totalt.

– Jag är såklart besviken, det hade varit roligt att spela i helgen. Jag visste vad jag behövde göra idag och siktade på par eller bättre. Allt kändes bra men jag vet inte riktigt vad som hände idag, är besviken över ronden, eller sista nio hålen, men samtidigt har det varit fantastiskt att vara tillbaks här där jag har fantastiska minnen, sa Sörenstam efter sin fredagsrond.

Det var här på Pine Needles som hon vann sin andra seger i U.S. Women´s Open 1996 och det minnet lever kvar.

– Pine Needles betyder mycket för mig och min familj och vi har skapat fantastiska minnen här. Det var underbart att känna allas stöd runt banan och jag har haft fina dagar här.

Istället för att spela vidare själv får Sörenstam glädjas åt sin svensk spelpartner de första två ronderna, amatören Ingrid Lindblad, som delar femteplatsen inför helgens avslutande 36 hål.

– Ingrid spelade fantastiskt igår och även om det inte gick riktigt lika bra idag så var det starkt att hålla ihop spelet. Hon har en jättebra attityd och jag sa bara till henne att njuta och jag är säker på att hon kommer att vara i den här situationen många gånger.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Martin Strömberg • 2022-06-04
TournyttAnnika SörenstamIngrid LindbladLPGA TourTournyttU.S. Women´s Open
Rulla till toppen