Både Anna Nordqvist och Ingrid Lindblad har rejäl tätkänning inför helgens spel i U.S. Women´s Open // Foto: Getty Images

U.S. Women´s Open

Lindblad och Nordqvist kvar i toppen av U.S. Women´s Open

Två svenskor topp 5 inför helgens spel.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-04 Uppdaterad 2022-06-04

Många frågade sig hur amatören Ingrid Lindblad skulle följa upp sin fina inledningsrond på 65 slag i U.S. Women´s Open. Svaret blev: Ännu en stabil rond även om det ”bara” blev 71 slag, på par, under fredagen. Lindblad parkerar på en delad femteplats på sex under par efter halva majorn på Pine Needles i North Carolina.

– Jag slog upp bollen lite närmare igår och idag var det mer tiometersputtar och tvåputt. Men jag försökte att missa på rätt sida av pinnen och ge mig mycket green att jobba med. Tyvärr missade jag några utslag som kostade men samtidigt gjorde jag birdies på alla par 5-hål vilket hjälpte till, sa Lindblad efter sin rond.

Lindblad är tre slag bakom den ledande duon med amerikanskan Mina Harigae och australiensiskan Minjee Lee, båda nio under par, och faktiskt bara näst bästa svenska. På delad tredjeplats finns Anna Nordqvist på sju under par efter ronder på 67-68. Nordqvist har bara gjort två bogeys under de första 36 hålen och ser oerhört stadig ut i det långa spelet.

– Det kändes bra och jag fick slå många mellanjärn in idag. Jag tycker att jag har haft bra fartkänsla på puttarna hittills vilket är skönt. Det kommer att vara viktigt att ha bra tålamod och inte bli för girig in mot greenerna, då kommer banan att bita tillbaka mot dig.

Frida Kinhult klarade också kvalgränsen efter ronder på 73-70 och är på en delad 36:e plats inför helgens spel.

– Det blir plattan i mattan nu och det känns som att jag inte har något att förlora alls under helgen, sa Kinhult till Viaplay efter sin rond.

Också Linnea Johansson (71-73) på en delad 52:a plats klarade kvalgränsen. För Pernilla Lindberg (75-71) och Madelene Sagström (69-77) blev det tyvärr en snöplig missad kvalgräns med ett ynka slag.

Här hittar ni ledartavlan till U.S. Women´s Open


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-04
TournyttAnna NordqvistFrida KinhultIngrid LindbladLinnea JohanssonLPGA TourMina HarigaeMinjee LeeTournyttU.S. Women´s Open
Rulla till toppen