RBC säger upp avtalen med Graeme McDowell och Dustin Johnson. Arkivbild: Getty Images

LIV Golf Invitational

Sponsor lämnar LIV Golf-spelarna

Graeme McDowell och Dustin Johnson blir av med stor banksponsor.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-02 Uppdaterad 2022-06-02

Om uppgifterna stämmer att Dustin Johnson får 1,2 miljarder kronor bara för att ställa upp i LIV Golf Invitational Series lär han inte bry sig om att RBC, The Royal Bank of Canada, säger upp kontraktet med honom. 

Deras logga har synts på amerikanens arm sedan 2018. De var mycket besvikna när det i tisdags stod klart att Johnson väljer att spela nästa veckas LIV Golf-tävling utanför London istället för deras egen tävling RBC Canadian Open som spelas samtidigt. 

Under onsdagen meddelade banken att de säger upp avtalen med Dustin Johnson och Graeme McDowell som också valt LIV Golf.

”Som ett resultat av de beslut som tagits av de professionella golfspelarna Dustin Johnson och Graeme McDowell att spela LIV Golf Invitational Series första tävling, säger RBC upp sitt sponsoravtal med båda spelarna. Vi önskar dem lycka till i framtiden”, skriver RBC. 

När Phil Mickelson, som inte är ett av namnen som är klara för första tävlingen, kopplades samman med LIV Golf och kritiserade både Saudiarabien och PGA Tour blev han av med de flesta av sina sponsorer. 
Förmodligen har Louis Oosthuizen och Lee Westwood förlorat UPS som sponsor. 

LIV Golf Investments finansieras av saudiarabiska statens investeringsfond PIF. I varje enskild LIV-tävling är totala prissumman 25 miljoner dollar. Det avslutande lagmästerskapet har en prissumma på 50 miljoner dollar. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-06-02
TournyttDustin JohnsonGraeme McDowellLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Scroll to Top