Teamet på plats i Italien. Foto: Henrik Stenson via Twitter

Ryder Cup

Stensons team har börjat smida planer

Ryder Cup-kaptenen har gjort en första översyn av Marco Simone.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-01 Uppdaterad 2022-06-01

29 september till 1 oktober 2023 spelas Ryder Cup på Marco Simone G&CC utanför Rom. 
Henrik Stenson är Europas kapten och har knutit till sig Thomas Björn och Edoardo Molinari som vicekaptener. 
I samband med att Molinari presenterades gjorde teamet ett besök på värdbanan och de har redan börjat smida planer för hur de ska ställa till det för de amerikanska spelarna och sätta upp banan så att den främjar de europeiska spelarnas styrkor. 

Exakt hur det kommer se ut återstår att se men förmodligen blir det liknande grepp som togs på Le Golf National i Paris där Europa med Björn som kapten vann överlägset. Det innebär bland annat uppsläppt ruff där långtslående amerikaner vill landa sina drivar och långsammare greener än de är vana vid och som européer har mer erfarenhet av att putta på.
– Det kommer bli risk och belöning där du måste slå bra slag in för att kunna göra birdie. Och om du inte lyckas slå de slagen så kommer vi se till att du betalar priset för det, säger Stenson till AP. 

Edoardo Molinari har en nyckelroll genom statistiska analyser som kommer hjälpa i arbetet i hur banan sätts upp för spelarna som kvalificerar sig och de som väljs av Stenson.
– Att han är italienare är såklart en bonus men det är inte därför han är här. Det är på grund av hans kunskaper, säger Stenson.

Vilka spelare som kommer ingå i laget är långt ifrån klart. DP World Tour och Henrik Stenson kommer om två–fyra veckor meddela hur kvalificeringsprocessen kommer gå till och hur många kaptensval Stenson får.Text: Olof Åsgård • 2022-06-01
TournyttEdoardo MolinariHenrik StensonRyder CupThomas BjörnTournytt
Rulla till toppen