Teamet än så länge. Thomas Björn, Henrik Stenson och Edoardo Molinari. Foto: DP World Tour.

Ryder Cup

Stenson utser Molinari till vicekapten

Italienaren finns i ledarstaben när Ryder Cup kommer till hemlandet.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-30 Uppdaterad 2022-05-30

Europas Ryder Cup-kapten Henrik Stenson har sedan tidigare utsett Thomas Björn till sin vicekapten. Nu utökas teamet med 41-årige italienaren Edoardo Molinari.

Molinari var tillsammans med sin bror Francesco en del av det europeiska lag som vann på Celtic Manor 2010. Han har vunnit tre gånger på European Tour (nuvarande DP World Tour) och har 356 starter i karriären.

– Jag har känt honom länge. Han är verkligen intresserad av statistik och han jobbar med några av spelarna som potentiellt kommer att vara i mitt lag. Jag är väldigt glad över att ha honom ombord och jag ser mycket fram emot hans input och hans erfarenhet. Eftersom han är italienare kommer det att bli en extra speciell vecka för honom, säger Stenson.

Edoardo Molinari är glatt överraskad över att bli en av Stensons vicekaptener.
– Det är fantastiskt och en dröm som går i uppfyllelse. Det var ett väldigt oväntat samtal från Henrik. Vi hade snackat lite om statistik och vad jag kunde göra för att hjälpa laget men det här hade jag inte väntat mig. De italienska fansen kommer vara högljudda och passionerade och jag är väldigt glad att spelarna får uppleva Rom, säger Molinari.

Ryder Cup 2023 spelas i Italien på Marco Simone G&CC 29 september till 1 oktober.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-30
TournyttEdoardo MolinariHenrik StensonRyder CupThomas BjörnTournytt
Rulla till toppen