Jens Dantorp vinnare på Challenge Tour igen. Foto: Getty Images

Challenge Tour

Seger för Jens Dantorp i Spanien

33-åringen vann karriärens tredje titel på Challenge Tour.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-22 Uppdaterad 2022-05-22

De fina resultaten för svenska Challenge Tour-spelare har uteblivit i inledningen på säsongen.

Fram till nu. 

Jens Dantorp fick inte den bästa starten på veckans CT-tävling Challenge de España, men efter torsdagens inledande 74-rond blev spelet och scorerna successivt bättre. Svensken gick på 71 slag andra ronden då starka vindar gjorde att endast sex spelare, däribland Dantorp, gick under par. 

På lördagen spelade 33-åringen upp sig till andra plats efter en bogeyfri 67-rond och på söndagens finalrond gick det inte att stoppa honom då han gick upp i ledning och utökade den. Dantorp var återigen bogeyfri, gick runt på 66 slag och slutade totalt tio under par. Han vann med tre slags marginal till tvåan Victor Pastor, Spanien. Segern i Challenge de España är Dantorps tredje på Challenge Tour och första sedan 2017.

– Svårt att beskriva det här, det var så länge sedan sist. Det har varit kämpigt i några år och jag är väldigt glad att vinna igen. Jag har arbetat hårt på det mentala och jag är så glad för mitt team. Vad de gjort för mig… mina coacher, min fru… de har alla stöttat mig och jag kunde inte ha gjort det här utan dem, säger Dantorp till touren.

Mikael Lindberg som var i ledning efter två spelade varv slutade på ensam tredje plats, totalt fem under par.

Resultat


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-22
TournyttChallenge TourJens DantorpTournytt
Rulla till toppen