Wayne Grady är besviken över sin landsmans inblandning i nya LIV Golf Invitational Series // Foto: Getty Images

Majorsegraren sågar Norman: ”GFY, Shark”

Landsmannen skräder inte orden i kritiken mot Norman.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-16 Uppdaterad 2022-05-16

Australiensaren, Wayne Grady, vann PGA Championship 1990 och slutade tvåa efter särspel i The Open på Royal Troon 1989 där Mark Calcavecchia till slut vann.

I helgen gick den tidigare storspelaren, Grady, hårt åt landsmannen Greg Norman via Facebook. Anledningen är Normans inblandning som Vd i den saudiarabiska satsningen LIV Golf Invitational Series, som utmanar de etablerade tourerna med gigantiska prissummor.

– Från någon som känt Greg Norman i 50 år vill jag säga att det enda Greg bryr sig om är Greg. Han har försökt att sänka PGA Tour i 30 år och all den beundran jag haft för honom och hans prestationer och vad han gjort för golf i Australien är borta. Han borde skämmas, skriver Grady bland annat.

Grady avslutar med att skriva att han just varit på en minnesstund för den nyligen bortgångne australiensiska spelaren Jack Newton och att han där träffade äkta professionella golfspelare som värdesätter historia och tradition.

Grady har efter karriären arbetat många år som expert under BBC:s golfsändningar.

Den första tävlingen i LIV Golf Invitational Series ska spelas på Centurion Golf Club utanför London mellan den 9-11 juni.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-05-16
TournyttGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesPGA TourTournyttWayne Grady
Rulla till toppen