John Daly och Alex Cejka har båda diskvalificerats under veckans major, Regions Tradition // Foto: Getty Images

PGA Tour Champions

Stjärnduon diskades i seniormajorn

Titelförsvararen använde otillåtet hjälpmedel.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-15 Uppdaterad 2022-05-15

Det var efter andra ronden som dubbla majorsegraren John Daly diskades i Regions Tradition, årets första major på PGA Tour Champions. Daly var fyra under par efter två ronder på en delad 16:e plats då han inte lämnade in scorekortet efter sin fredagsrond. Daly hade spelat bra länge andra dagen och var fyra under par på ronden, och åtta under par totalt, då han gjorde två sena dubbelbogeys och föll tillbaks i resultatlistan, bland annat efter en fyrputt på sista hålet för dagen.

Daly har två majorsegrar, PGA Championship 1991 och The Open 1995, men har hittills inte vunnit någon major på PGA Tour Champions.

För tyske Alex Cejkas del blev tredje dagens 66-rond inte det lyft i resultatlistan som han hade trott. Efter ronden meddelade arrangörerna att Cejka diskats för att ha använt en otillåten greenläsningsbok. Inför säsongen ändrades reglerna för att begränsa informationen i de så kallade greenläsningsböckerna, något som Cejka antingen missat eller inte brytt sig om.

Cejka var regerande mästare i Regions Traditions och vann två majorsegrar på PGA Tour Champions under 2021.

I ledningen av Regions Tradition efter tre ronder är amerikanen Steve Stricker, tre slag före Steven Alker från Australien.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-05-15
TournyttAlexander CejkaJohn DalyPGA Tour ChampionsRegions TraditionSteve StrickerTournytt
Rulla till toppen