Madelene Sagström leder på LPGA Tour efter första ronden. Foto: Getty Images

Tournytt

Toursvep – Sagström leder i New Jersey

Madelene Sagström öppnade starkt med en 63-rond första dagen.

Text: Svensk Golf • 2022-05-13 Uppdaterad 2022-05-13

Veckans ledartavlor hittar du som vanligt här

LPGA Tour

Efter första ronden i Cognizant Founders Cup är det svenskt i topp. Madelene Sagström gick nio under par, 63 slag, och leder med ett före amerikanskan Megan Khang. Sagström var bogeyfri och stabil från tee till green.
– Det var en av de där dagarna där allt känns som om det vore lätt. Jag träffade fairways, träffade greener och satte alla puttar. Jag sa till min caddie Shane att allt känns som ett tap-ins idag, sa Sagström till touren efter ronden.
Sagström gör sin tionde tävling för året och har visat god form. I slutet av april kom hon trea i LA Open och nia i Palos Verdes Championship. Hon är för närvarande 24:a på CME-rankingen och 35:a på världsrankingen.  
Frida Kinhult öppnade också starkt och är delad sjua på fem under par efter en 67-rond första dagen. Anna Nordqvist är ett under par på delad 47:e plats. Pernilla Lindberg och Linnea Johansson är båda ett över par och behöver klättra under fredagen för att få spela vidare i helgen. 

DP World Tour

Alexander Björk visar form i Belgien. Svensken gick fem under par, 66 slag, första ronden i Soudal Open. En trio engelsmän delar ledningen på sex under par – Sam Horsfield, Dale Whitnell och Callum Shinkwin. Jens Dantorp och Joel Sjöholm är båda två under par på 26:e plats inför andra ronden.

PGA Tour

Fyra svenskar spelar AT&T Byron Nelson. Samtliga är långt från toppen. Efter första ronden är Alex Norén bäste svensk. Norén gick runt på 70 slag, två under par, och delar 66:e plats.

D79. Jonas Blixt, -1.
D79. Henrik Norlander, -1.
D107. Henrik Stenson, E.

I topp hittar vi Sebastián Muñoz som var nära att gå under magiska gränsen. Det blev 60 slag, tolv under par, för colombianen första ronden och han leder med fyra slag. 

Ladies European Tour

Aramco Team Series – Bangkok ser du direkt på svenskgolf.se torsdag till lördag 08.00–12.00. I nuläget är Johanna Gustavsson bästa svenska i tävlingen. Efter åtta spelade hål av andra ronden är Gustavsson totalt tre under par på åttonde plats, fyra slag bakom ledande norskan Marianne Skarpnord. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-05-13
TournyttMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen