Tomt på tee – än så länge. Bild: Getty Images

LIV Golf Invitational

Även DP World Tour säger nej till LIV Golf

PGA Tour har sagt "no". Nu ser DP World Tour ut att neka spel i nya LIV Golfs Invitational Series.

Text: Bo Steffensen • 2022-05-11 Uppdaterad 2022-05-11

I tisdags skickade PGA Tour ut ett nekande besked till de spelare på touren som ansökt om att få spela den först tävlingen i den saudifinansierade LIV Golf Invitational Series. Det kan du läsa om här.
Enligt brittiska The Telegraph ser nu även europeiska DP World Tour ut att neka tillstånd.
Den första LIV-tävlingen ska spelas 9–11 juni i England, samtidigt som Volvo Car Scandinavian Mixed. DPWT fick in dussintals ansökningar från spelare men de kommer inte att få något tillstånd att pegga upp, skriver bunkered.co.uk.

LIV Golfs vd Greg Norman var inte helt nöjd efter PGA Tours beslut och sa bland annat: ”Tyvärr verkar PGA Tour inriktad på att neka professionella golfare deras rätt att spela golf, såvida det inte sker i en PGA Tour-tävling. /…/ Men oavsett vilka hinder PGA-touren lägger i vår väg kommer vi inte att stoppas”.
Norman menade att PGA Tours agerande är anti gentemot golfen, fansen och konkurrensen.
Nu får Greg Norman ännu ett surt äpple att bita i.

Phil Mickelson, Richard Bland och Lee Westwood har bekräftat att de sökt dispens till första LIV-tävlingen. Även Sergio Garcia och Martin Kaymer sägs vara intresserade men har inte bekräftat.
Varje LIV Golf-tävling har en total prispott på 25 miljoner dollar. Högsta prispotten hittills inom golf är 20 miljoner dollar (PGA Tours flaggskeppstävling The Players Championship 2022). Text: Bo Steffensen • 2022-05-11
TournyttGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen