Både Phil Mickelson och Tiger Woods finns med i startlistan inför nästa veckas PGA Championship // Foto: Getty Images

PGA Championship

Tiger och Phil finns i startlistan till PGA Championship

Men fortfarande stora frågetecken om de verkligen kommer till spel.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-10 Uppdaterad 2022-05-10

Under måndagen offentliggjorde PGA of America det preliminära startfältet för nästa veckas PGA Championship på Southern Hills i Tulsa, Oklahoma. Och de två namn som många var nyfikna på fanns med i listan. Både titelförsvarande Phil Mickelson, och Tiger Woods, som har fyra Wanamaker Trophys i prisskåpet, är anmälda, registrerade och klara. Det innebär dock inte att det är säkert att de kommer till start, båda har ju sina bekymmer inför årets andra major. Enligt uppgifter till Golf Digest överväger Mickelson fortfarande sina alternativ när han ska göra comeback och han har dessutom anmält sig till LIV Golf Invitational Series i London 9–11 juni, veckan före nästa major, U.S. Open.

Tiger Woods spelade Masters i april trots sina problem med högra benet efter bilolyckan i Los Angeles i februari 2021 och enligt uppgifter har inte mycket förändrats sedan Masters. Woods har fortfarande jobbigt att gå, måste ha behandling för sitt ben varje dag och han inväntar träningsronder innan han fattar något definitivt beslut om spel.

Även Bryson DeChambeau finns med i startlistan men få tror att han verkligen kommer att spela. Han opererade handen den 14 april och enligt prognoserna skulle skadan ta två månader av rehab innan han är redo för spel.

Två svenskar finns med i startlistan, Alex Norén och Henrik Stenson.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-05-10
TournyttAlexander NorénBryson DeChambeauHenrik StensonPGA ChampionshipPGA TourPhil MickelsonSouthern HillsTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen