Arrangören för PGA Championship är orolig över uppståndelsen om Phil Mickelson väljer att spela // Foto: Getty Images

PGA Championship

Oron inför PGA Championship: ”Vill genomföra en major, inte en cirkus”

Mickelsons eventuella comeback orsakar huvudbry.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-10 Uppdaterad 2022-05-10

Det stora frågetecknet inför nästa veckas PGA Championship är om fjolårssegraren, som då blev den äldste majorsegraren genom tiderna, Phil Mickelson, kommer till spel. Och Seth Waugh, Vd för PGA of America, arrangören av PGA Championship, är orolig över den uppståndelse som enligt honom skulle kunna överskugga golfen om ”Lefty” ska hantera media efter den uppståndelse som följde efter hans uttalanden om nya LIV Golf Invitational Series och PGA Tour innan han valde att ta en paus från tävlingsgolfen.

– Vi vill ju genomföra en major och inte en cirkus. Om Phil kan och får spela så skulle han tvingas att möta media. Men jag hoppas att det i så fall blir under måndag och tisdag och att vi sedan kan få fokusera på spelet och själva tävlingen.

Waugh har haft kontinuerlig kontakt med Mickelson den senaste tiden och menar att det fortfarande finns många frågetecken om, hur och när Mickelson kommer att återvända till tourgolfen, vilket han berättar om i podcasten 5 clubs.

– Jag har känt Phil i över 20 år och han är en komplicerad människa med komplicerade tankar och dessutom i en komplicerad situation just nu. Han har gjort massor av bra saker för golfen under en lång tid och jag är definitivt för att man ska kunna förlåta och gå vidare men just nu måste vi fundera också på vad som är bäst för spelet golf.

Phil Mickelson finns med i det preliminära startfältet men har ännu inte uttalat sig sedan han valde att ta sin paus.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-05-10
TournyttLIV Golf Invitational SeriesPGA ChampionshipPGA TourPhil MickelsonSeth WaughTournytt
Rulla till toppen