Joe LaCava Jr, Joe LaCava Sr, Charlie Woods och Tiger Woods. Foto: Getty Images

PGA Tour Champions

Fred Couples bad Charlie Woods om lov att låna caddie

Veteranen var noga med att följa traditionen när han behövde bärhjälp.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-10 Uppdaterad 2022-05-10

När en spelare har längre spelledigt eller är skadad händer det att andra spelare hör av sig och vill låna caddie. Adam Scott har lånat Steve Williams av Tiger Woods när Woods var skadad. Tiger själv lånade Fluff Cowan av Peter Jacobsen i början av karriären. 

När Fred Couples skulle spela förra veckans PGA Tour Champions-tävling plockade han in Joe LaCava Jr. (son till Tiger Woods nuvarande caddie Joe LaCava, som tidigare var Couples caddie under 22 år). Men först var Couples noga med att be Tigers son Charlie, 13, om lov. Joe LaCava Jr. har nämligen gått caddie åt Charlie vid de två senaste PNC Championship, tvågenerationstävlingen som Charlie spelar tillsammans med pappa. 

– Jag tog kontakt med Tiger och Justin Thomas var också med i tråden men de svarade inte. De trodde kanske att jag larvade mig. Jag sa: ”Hör du, Tiger, jag måste veta att Charlie är okej med Joe som caddie för mig i Atlanta”, säger Couples till Golf Channel. 

Tiger Woods svarade till slut och meddelade Couples att han pratat med Charlie och att han gav ok. 

Därefter fick Joe Sr. ett samtal från sin son som bad om råd. 
– Ha alltid en boll i fickan och se till att handduken alltid är blöt. Det var allt han sa, säger Joe LaCava Jr. till Golf Channel. 

Fred Couples slutade delad tvåa i tävlingen. 

Joe LaCava Jr och Fred Couples. Foto: Getty Images

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-10
TournyttCharlie WoodsFred CouplesPGA Tour ChampionsTournytt
Rulla till toppen