Alex Norén har inget intresse av att spela LIV Golf Invitational Series. Foto: Getty Images

LIV Golf Invitational

Norén säger nej – Men Kaymer kan vara klar för LIV Golf

Forne världsettan Martin Kaymer sägs vara en spelare för nya kontroversiella touren.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-09 Uppdaterad 2022-05-09

Phil Mickelson, Richard Bland och Lee Westwood har bekräftat att de ansökt om tillstånd. Sergio Garcias utbrott under Wells Fargo tyder på att han också ämnar att spela LIV Golf Invitational Series i London 9–11 juni. 

Nu rapporterar The Telegraph att tysken Martin Kaymer också kommer ansöka om dispens från DP World Tour att få spela den saudifinansierade tävlingen. 

Om Kaymer anmäler sig har LIV Golfs vd Greg Norman levererat de två tidigare världsettorna som han tidigare lovat. Tysken var världsetta under åtta veckor 2011 och Lee Westwood under 17 veckor 2010. 

Den nya touren finansieras av saudiarabiska statens investeringsfond PIF och varje tävling kommer ha 25 miljoner dollar i prispott. Det avslutande lagmästerskapet har en total prispott på svindlande 50 miljoner dollar.

Norén säger nej 

Alex Norén har redan meddelat att han kommer spela Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad GK som spelas samtidigt som första LIV Golf Invitational-tävlingen. I en intervju med TT säger Sveriges just nu bästa herrgolfare att han inte har några planer att spela Normans tour.

– Nej, jag kommer inte att supporta den. Jag vill bli så bra jag kan och jag tycker att de tävlingar vi har på USA-och Europatouren och majors är det bästa sättet att bli bättre och det är det enda jag försöker bli, säger Norén.

Alex Norén tycker också att fokuset på pengar är för stort inom golfen.

– Jag tycker att det är tråkigt att Tiger varit skadad. Det enda han pratar om är vinster, han har aldrig nämnt pengar i hela sitt liv. Sedan har han tjänat otroligt mycket pengar som biprodukt men han har aldrig pratat om pengar. Jag tror jag aldrig tänkte på pengar när jag började, det är klart att man ville köpa en Ferrari när man var barn, men det får inte bli den drivande orsaken, säger Norén.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-09
TournyttAlex NorénLIV Golf Invitational SeriesMartin KaymerTournytt
Rulla till toppen