Lee Westwood bekräftar att han ansökt om tillstånd att spela första LIV Golf Invitational-tävlingen. Foto: Getty Images

Tournytt

Därför vill Westwood spela kontroversiella tävlingen

Lee Westwood förklarar ingående varför han inte har några problem med att spela LIV Golf Invitational Series i London.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-05 Uppdaterad 2022-05-05

LIV Golfs vd Greg Norman lovade två forna världsettor. På onsdagen stod det klart att Lee Westwood är en av dem. Engelsmannen bekräftar i en intervju med Sky Sports att han bett PGA Tour och DP World Tour om tillstånd att spela första LIV Golf Invitational Series-tävlingen som arrangeras på Centurion Club utanför London 9–11 juni. Total prissumma: 25 miljoner dollar.

På frågan om det var ett tufft beslut som övervägts under en längre tid, svarar Westwood: 
– Nej. Det är en möjlighet att spela i en stor tävling med några av de bästa spelarna i världen, i England. Jag älskar att spela i England inför hemmafansen, så när det finns en möjlighet att göra det känner jag att jag borde ta chansen, säger Westwood. 

Att det finns en möjlighet att tjäna en stor hacka verkar också vara viktigt för engelsmannen. 
– Jag är en oberoende entreprenör. Jag arbetar för mig själv. Det är ett jobb och jag måste göra det som är rätt för mig. 

Att touren och de enorma prissummorna finansieras av Saudiarabien ser inte Westwood som något problem. 
– Golf är inte den första sporten som har kopplingar till Saudiarabien, men den verkar vara under mer granskning. Om du tycker att det är rätt eller inte är upp till dig. Saudiarabien vet att de har problem. Många länder runt om i världen har problem. Och jag tror att de försöker förbättra sig. De försöker göra det genom sport, vilket många länder gör, säger Westwood och fortsätter: 
– Vi har (tidigare) spelat European Tour-tävlingar i Saudiarabien och jag har fått dispens från PGA-touren som säger att jag kan åka och spela i Saudiarabien och det har inte varit några problem för dem. Formel 1 har körts där. Newcastle ägs delvis av personer från Saudiarabien. Det har hållits boxningsmatcher där. Jag tror att det har funnits snooker och dart där också.

Lee Westwood, Richard Bland och Phil Mickelson är spelarna som bekräftat att de ansökt om dispens från PGA Tour alternativt DP World Tour. Om de får dispens eller i längden hotas av uteslutning återstår att se. Tidigare rapporter säger att ytterligare 12 topp 100-spelare i världen har anmält sig till tävlingen.   


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-05
TournyttLee WestwoodLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Scroll to Top