Maja Stark med segerbucklan efter hennes tredje seger på Ladies European Tour i Australien // Foto: Tristan Jones (LET)

Ladies European Tour

Stark: ”Perfekt slut på en stressig dag”

Höll undan efter att ha satts under press av Gustavsson.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-01 Uppdaterad 2022-05-01

Efter två andraplatser den här säsongen fick Maja Stark äntligen vinna igen. En avslutning på 70 slag innebar att segermarginalen i Women´s NSW Open skrevs till fem slag men det var inte lika säker marginal hela ronden på Coolangatta & Tweed Heads Golf Club. Ett tag under sista ronden hade Johanna Gustavsson tagit sig bara ett slag bakom Stark.

– Det kändes som att det höll på att glida iväg och var ju bara ett slag, Johanna spelade så bra, och jag vet inte om jag blev stressad. Jag fick inte puls eller så men ibland kan jag tänka lite för mycket när jag känner att andra spelar bra och att jag är på väg att tappa. Det var superskönt att få en kort birdie på 15 och efter det tog jag mig samman. Jag är jättelycklig över att kunna ta min tredje seger, sa en lycklig Maja Stark.

För Johanna Gustavsson blev det ännu ett bevis på att hennes spel har lyfts upp till en ny nivå senaste tiden. Andraplatsen var hennes andra den här säsongen och självförtroendet växer såklart med framgångarna.

– Jag kände mig lugn hela dagen och jag trodde inte att Maja skulle släppa upp mig. Jag inledde bra och gav mig själv många möjligheter och i början tog jag vara på några. Sedan slog jag några mindre bra slag och Maja kunde andas ut igen men jag är jättenöjd totalt sett, sa Gustavsson efter tävlingen.

Klicka här för slutställningen


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Martin Strömberg • 2022-05-01
TournyttJohanna GustavssonLadies European TourMaja StarkTournytt
Rulla till toppen