Maja Stark är återigen uppe och slåss i toppen på Ladies European Tour // Foto: Getty Images

Ladies European Tour

Stark i ledning efter 36 hål

Vände tung start med birdies sista nio.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-29 Uppdaterad 2022-04-29

Två raka andraplatser är facit för Maja Stark de två senaste tävlingarna. Nu leder hon efter halva Women’s NSW Open på Ladies European Tour den här veckan, men den andra ronden blev en riktig berg- och dalbana för Abbekåsspelaren.

– Jag minns nästan ingenting av ronden men det var mycket upp och ner, det vet jag. Det var frustrerande i början men sedan lyckades jag få i lite puttar sista nio och då kändes det bättre, sa Stark till LET:s hemsida efter sin rond som slutade på 69 slag (-3).

Stark inledde med två bogeys, vände ett över par och tappade lite tätkänning, men hämtade tillbaks med birdies på hål 10, 12, 13, 17 och 18. Totalt är hon sju under par och leder med ett slag före walesiskan Lydia Hall inför helgens avslutande 36 hål på Coolangatta & Tweed Heads Golf Club.

– Det är alltid bra att vara i ledning och jag ska fokusera på det som är bra i mitt spel. Jag har gjort lite fler bogeys än jag brukar om jag skjuter den här typen av scorer men jag ska fortsätta att tro på mig själv och ha självförtroende.

Johanna Gustavsson är tre under par (71-70) och delar sjätteplatsen, fyra slag bakom Stark.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-04-29
TournyttJohanna GustavssonLadies European TourLydia HallMaja StarkTournytt
Rulla till toppen