Collin Morikawa. Foto: Getty Images

Tournytt

Morikawa fortsätter att nobba Norman

Collin Morikawa stödjer PGA Tour och DPWT och har ingen vilja att spela LIV Golf Invitational Series.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-27 Uppdaterad 2022-04-27

Världstrean Collin Morikawa säger återigen att han kommer var PGA Tour och DP World Tour trogen, att majortävlingar är mycket viktigare än pengar och han tänker inte spela på nya kontroversiella touren LIV Golf Invitational Series. 

– Min trohet är hos PGA Tour. Jag är såklart nyfiken på vad som pågår men jag bryr mig inte om vilka som kommer spela eller tjäna pengar. I slutändan är jag här för att vinna majors, PGA Tour-tävlingar och förhoppningsvis komma tillbaka och försvara min titel i Race to Dubai (nuvarande DP World Tour Rankings), säger Morikawa. 

Amerikanen har inlett den här säsongen med fyra topp 10-placeringar på nio starter. Bästa resultat är en delad andraplats i Genesis Invitational och han slutade femma i The Masters. 25-åringen vann sin andra majortitel i karriären förra året i The Open Championship och framhäver att det är titlar han vill åt främst och pengar i andra hand. 

– Jag vet inte alls vad jag tjänade förra året. Jag minns hur det var att hålla i The Claret Jug och visa den för folk och ta med den runt i stan och visa den för familjen. Det är de minnen du kommer att skapa, inte att jag tjänade X mängder dollar. Pengar är också viktigt på ett sätt, men jag frågade inte vad jag tjänade på att vinna The Open. 

15 av världens 100 bästa spelare ska ha ansökt om dispens för att spela första tävlingen av åtta i nystartade LIV Golf Invitational Series som spelas på Centurion Club utanför London 9–11 juni. Phil Mickelson är en av dem. Enligt The Telegraph har även Sergio Garcia och Louis Oosthuizen anmält sig. Totala prissumman är 25 miljoner dollar (mest någonsin i en golftävling). 54 hål, kanonstart och 48 spelare i 12 fyramannalag som tävlar i lag samt individuellt. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-27
TournyttCollin MorikawaDP World TourLIV Golf Invitational SeriesPGA TourTournytt
Rulla till toppen