PGA Tour-kommissionären Jay Monahan vänster och DPWT-chefen Keith Pelley höger. Arkivbild: Getty Images

Tournytt

DPWT-chefen vädjar till spelarna att stanna på touren

Keith Pelley: ”Oavsett hur lockande dessa tävlingar verkar, så kan de skada touren väsentligt.”

Text: Olof Åsgård • 2022-04-25 Uppdaterad 2022-04-25

DP World Tour-chefen Keith Pelley har skickat ut ett mejl till spelarna på touren där han skriver att den saudibackade LIV Golf Invitational Series kan skada DP World Tour väsentligt och vädjar till spelarna att inte delta i den konkurrerande touren.  

– Konkurrerande evenemang, oavsett hur attraktiva de kan verka för dig personligen, kan potentiellt äventyra våra satsningar och kan avsevärt skada touren på både kort och lång sikt. Ha denna större bild i åtanke, särskilt med tanke på att några av dessa evenemang 2022 är planerade samtidigt som några av våra mest prestigefyllda tävlingar, inklusive Horizon Irish Open, DS Automobiles Italian Open och Acciona Open de España, skriver Pelley.

Första tävlingen på LIV Golf Invitational Series spelas 9–11 juni (samtidigt som Scandinavian Mixed) på Centurion GC utanför London. Spelare har till måndag 25 april på sig att ansöka om dispens från DP World Tour. Keith Pelley uppger i mejlet att de kommer gå igenom varje enskild ansökan men vädjar till spelarna att tänka i bredare perspektiv. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-25
TournyttDP World TourKeith PelleyLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Scroll to Top