Robert Garrigus. Arkivbild: Getty Images

LIV Golf Invitational

PGA Tour-spelare ansöker om tillstånd att spela LIV Golf

Amerikanen Robert Garrigus ska vara den enda som hittills bett om dispens

Text: Olof Åsgård • 2022-04-19 Uppdaterad 2022-04-19

Robert Garrigus med en PGA Tour-seger i karriären, ska enligt uppgifter till GolfWeek ansökt om dispens för att få delta i LIV Golf Invitational-tävlingen på Centurion Club i juni. 

44-åringen ska vara den ende PGA Tour-spelare som lämnat in ansökan, men andra spelare förväntas göra detsamma inom några dagar. Senast 45 dagar före tävlingen måste ansökningarna vara inne till PGA Tour, vilket betyder 25 april. PGA Tour måste sedan fatta ett beslut 30 dagar före tävlingen, den 10 maj. 

Garrigus har inte fullvärdigt medlemskap och spelrättigheter på PGA Tour, där han gjort fyra starter i år och i nuläget är 202 på FedExCup-rankingen. 

PGA Tour-kommissionären Jay Monahan har varit tydlig med att alla spelare som spelar LIV Golf Invitational-tävlingar kan räkna med disciplinära påföljder. 

LIV Golf Investments VD Greg Norman hoppas fortfarande att stora namn kommer ansluta men medger att startfälten till en början kan få en ganska anonym karaktär. 

– Helt ärligt spelar det ingen roll vem som spelar, vi kommer köra på ändå. Det är 4 miljoner dollar i förstapris. Jag hoppas någon rankad 350 i världen vinner. Det kommer förändra hans och hans familjs liv, har Norman tidigare sagt. 

Norman har också uppgett att stora namn kommer presenteras inom kort. Om Garrigus räknas bland dem är dock oklart. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-19
TournyttGreg NormanJay MonahanLIV Golf InvestmentsLIV Golf Invitational SeriesRobert GarrigusTournytt
Rulla till toppen