Jordan Spieth fick ikläda sig den åtråvärda rödrutiga kavajen efter segern i RBC Heritage // Foto: Getty Images

PGA Tour

Spieth är en segrare igen

Vann efter magiskt bunkerslag på första särspelshålet.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-18 Uppdaterad 2022-04-18

Efter den korta puttmissen på sista hålet tredje ronden trodde Jordan Spieth att han sumpat möjligheten att vinna RBC Heritage. Han hade fel. Spieth inledde sista ronden med två eaglar under de första fem hålen och när han rullade i birdien på det 72:a hålet och signerade för 66 slag var han ett slag bakom ledande irländaren Shane Lowry, som dessutom hade hål kvar att spela, liksom flera andra med segerchans. Men Lowry gjorde dubbelbogey på hål 14 och även andra spelare tappade slag. Den enda som till slut kunde matcha Spieths 14 under var Patrick Cantlay.

Duon hamnade i särspel men väl där gjorde Jordan Spieth så här efter att ha hamnat i bunkern på första särspelshålet.

Cantlay låg i samma bunker men från ett besvärligare läge lyckades han inte rädda par. Spieth vann tävlingen trots att han bara hamnade på en 60:e plats i puttningsstatistiken och han var efter tävlingen fortsatt kritisk till sin puttning.

– Jag vann den här tävlingen utan putter. Jag puttade kanske inte riktigt så dåligt som statistiken visar men det var spelet från tee till green som var nyckeln och som gav mig den här segern. Det var skönt att slarvmissen på sista hålet igår inte kostade mig mer och jag fick dåligt samvete mot min caddie Michael och har lovat mig själv att sluta göra såna saker framöver, sa en nöjd Spieth, som inte vunnit sedan Valero Texas Open för ungefär ett år sedan.

Alex Norén avslutade med 72 (+1) och delade 42:a plats, nio slag bakom Spieth. Henrik Stenson gick på 68 slag sista ronden och blev delad 54:a, tolv slag bakom Spieth.

Klicka här för att komma till slutresultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-04-18
TournyttAlexander NorénHenrik StensonJordan SpiethPatrick CantlayPGA TourRBC HeritageShane LowryTournytt
Rulla till toppen