Fyra fina ronder gav Maja Stark en andraplats i veckans tävling på Ladies European Tour i Thailand // Foto: Getty Images

Ladies European Tour

Stark slutade tvåa i Thailand

Jagade segraren hela vägen in i mål.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-16 Uppdaterad 2022-04-16

Ifjol tog Maja Stark två segrar på Ladies European Tour. Idag var det nära att den tredje segern kom när Asian Mixed Stableford Challenge avgjordes. Till slut fick svenskan nöja sig med en andraplats men Stark utmanade segraren Sihwan Kim hela vägen in. Efter veckans tredje eagle, den här gången på Siam Country Clubs åttonde hål, var Stark bara två poäng bakom, ett avstånd som stod sig hela vägen in.

– Jag hade bara en järnåtta in och det var en enkel eagle, sa Stark.

Stark hade möjligheten att via en eagle på sista hålet att knipa segern. Men det blev ”bara” en birdie efter att andraslaget seglat för långt.

– Jag tor att jag hade lite för mycket adrenalin och det är inte ofta jag slår min hybrid 230 meter i motvind. Min puttning och mitt järnspel kunde ha varit bättre idag men jag gick 20 under par och det är det bästa jag någonsin gått över fyra ronder. Det var kul att komma in i birdie och eagle mindset, sa Stark.

Andra svenskan som fick spela hela tävlingen, Johanna Gustavsson, slutade delad 33:a på 28 poäng, 21 poäng bakom segrande Kim.

Klicka här för att komma till resultat


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-04-16
TournyttJohanna GustavssonLadies European TourMaja StarkTournytt
Rulla till toppen