Tiger Woods lämnade Augusta National med ett leende och meddelade att han kommer att spela The Open i sommar // Foto: Getty Images

The Masters

Tiger rörd efter comebacken – bekräftar spel i The Open

"Det har varit en tuff resa men det är värt det"

Text: Martin Strömberg • 2022-04-11 Uppdaterad 2022-04-11
Det blev inte den helg som han hade hoppats på men det var en stolt och rörd Tiger Woods som sammanfattade sin vecka på Augusta National efter en 47:e plats.

– Att få känna allt stöd från åskådarna och att bara kunna vara med är en stor seger för mig. Det är en sak att spela uppvisningstävling med min son men det är en helt annan sak att spela en major här på Augusta. Det har varit en tuff resa men det är värt det och jag kan knappt beskriva hur skönt det känns att få uppleva detta igen.

Woods medger själv att han varit osäker på om han någonsin skulle kunna spela tävlingsgolf igen och trots att det syntes på gången och trots att ringrosten lyste igenom under helgen så var det med ett leende som han lämnade Augusta National den här gången då han vet att han har vad som krävs för att komma tillbaks igen. Efter The Masters bekräftade Woods också att han kommer att ställa upp i sommarens The Open på St Andrew´s. En bana där han vunnit två gånger.

– Det är min favoritbana i hela världen och golfens hem. Jag ser verkligen fram mot att komma tillbaks dit. I övrigt vet jag inte hur jag kommer att spela framöver men jag kommer förmodligen aldrig att kunna spela ett fullt schema igen. Jag ska försöka att förbereda mig för Southern Hills (PGA Championship) men det är kroppen som bestämmer om jag lyckas.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-11
TournyttAugusta NationalThe MastersTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen