Scottie Scheffler får sin gröna kavaj av fjolårssegraren Hideki Matsuyama // Foto: Getty Images

The Masters

Scheffler höll för trycket – vann The Masters

Kunde kosta på sig att fyrputta sista hålet.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-11 Uppdaterad 2022-04-11

Det är bara 57 dagar sedan Scottie Scheffler vann sin första titel på PGA Tour i Phoenix Open efter särspel mot Patrick Cantlay. Igår tog han sin fjärde seger på PGA Tour, sin första major och Scheffler fantastiska form saknar snudd på motstycke i golfhistorien.

– Jag saknar ord för att beskriva vad det här betyder för mig. Att få komma tillbaks till den här platsen varenda år i resten av mitt liv känns otroligt, sa en lycklig Scheffler efter segern.

Sista ronden av The Masters inleddes med att Cameron Smith hämtade in två slag mot Scheffler på de två första hålen och resten av ronden såg ut att kunna bli en jämn tajt historia. Men då kom slaget som förmodligen avgjorde årets upplaga, trots att det var 15 hål kvar att spela. Både Scheffler och Smith hade hookat sina utslag långt vänster på det korta men förrädiska tredje hålet. Båda misslyckades med att träffa green. Scheffler valde att slå sitt tredjeslag med en låg studsare upp mot den smala platån som pinnen stod på och han gjorde det så här.

Smith misslyckades strax efteråt med att rädda par och Schefflers ledning var återställd till tre slag. En ledning som blev fyra slag när Smith gjorde ännu en bogey på hål 4 och efter det kändes 25-åringen från Texas, född i New Jersey, aldrig hotad. SCheffler tappade sitt första slag på tionde hålet men lyckades manövrera sig genom Amen Corner på par och när han sedan gjorde birdies på både hål 14 och 15 var ledningen inför de sista tre hålen hela fem slag. Då hade nämligen Rory McIlroy avslutat sin rond med att sätta bunkerslaget på sista hålet för birdie och 64 slag för att ta sig till sju under par.

– Jag har chippat så bra hela veckan och räddat mig massor av gånger. Är det någon del av spelet som lyft sig den här veckan så är det definitivt närspelet.

Med fem slags ledning inför sluthålet kunde Scheffler faktiskt kosta på sig att fyrputta den sista greenen och ändå vinna med tre slag. Han var enda spelaren i fältet att gå under par alla fyra ronderna (69-67-71-71) och han befäster naturligtvis sin position som världsetta.

Klicka här för slutställningen


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-11
TournyttAugusta NationalCameron SmithRory McIlroyScottie SchefflerThe MastersTournytt
Rulla till toppen