En överlycklig Rory McIlroy efter sitt sänkta bunkerslag på det 72:a hålet som gav 64 slag, veckans bästa score på Augusta National // Foto: Getty Images

The Masters

McIlroy gav allt – nöjd trots andraplatsen

"En rond som Seve skulle ha varit nöjd med"

Text: Martin Strömberg • 2022-04-11 Uppdaterad 2022-04-11
Medan Scottie Scheffler kryssade mot seger fanns det ett par spelare längre fram i startlistan som gjorde allt för att sätta lite griller i huvudet på amerikanen inför sluthålen. Nordirländaren Rory McIlroy har vunnit alla majors utom just The Masters och efter en stark inledning gav han sig själv lite hopp om att äntligen lyckas på Augusta National.

– När jag satte bunkerslaget på sista hålet så kändes det som en liten möjlighet. Jag gick till sju under och Scottie var tio med några luriga hål kvar att spela. Men han har varit en nivå över alla oss andra den här veckan och det är bara att gratulera, själv får jag komma tillbaks år efter år och försöka att lära mig spela bra här. Jag är ändå stolt över min rond idag, det känns som en rond som Seve skulle varit nöjd med, sa McIlroy efter sin avslutande 64-rond, veckans klart bästa rond av alla.

McIlroy slutade ensam tvåa på sju under par, till slut tre slag bakom Scheffler. Det är nordirländarens bästa resultat i The Masters någonsin, han har en fjärdeplats från 2015 och två femteplatser sedan tidigare.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-11
TournyttAugusta NationalRory McIlroyScottie SchefflerThe MastersTournytt
Rulla till toppen