Tyrrell Hatton hade det kämpigt på Augusta National under The Masters. Foto: Getty Images

The Masters

Hatton kritiserar Augusta National

Engelsmannen hade ingen bra helg i The Masters och efteråt kritiserade han designen på Augusta National.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-11 Uppdaterad 2022-04-12

Av de 52 spelare som klarade kvalgränsen i The Masters slutade engelsmannen Tyrrell Hatton sist. Han hade en mindre lyckad helg och sköt 79 slag på lördagen och avslutade med en 80-runda sista dagen. Det gjorde att han blev totalt 17 över par. 

På sex försök i tävlingen har han missat två kvalgränser och en delad 18:e plats förra året är hans bästa resultat i The Masters. Själva golfbanan hade han inte mycket gott att säga om efter sin rond. 

– Jag är glad att det är över. Den här banan passar mig inte om jag ska vara ärlig och jag känner att om jag skulle komma tillbaka i framtiden så kommer det vara en vecka jag bara försöker ta mig igenom så gott jag kan. Du kan slå bra slag här men inte få utdelning för det. Det är stundtals orättvist. Om du slår ett bra slag, så ska du hamna nära hål. Inte hamna på fel sida i en bunker på grund av de lutningar och annat som de skapat. Jag tycker inte att det är ett rättvist test och det syns när du slår bra slag men inte får utdelning, sa Hatton. 

Efter The Masters tappade 30-åringen till en 17:e plats på världsrankingen som alltjämt toppas av Mastersvinnaren Scottie Scheffler. Hatton kan dock trösta sig med att hans placering gav 340 000 kronor på kontot.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Olof Åsgård • 2022-04-11
TournyttAugusta NationalThe MastersTournyttTyrrell Hatton
Rulla till toppen