Efter en lång, motig dag tog sig Tiger Woods vidare till helgens spel på Augusta National på en delad 19:e plats // Foto: Getty Images

The Masters

Trots tunga starten – Tiger vidare till helgen

Tiger: "Delvis mitt eget fel!

Text: Martin Strömberg • 2022-04-09 Uppdaterad 2022-04-09
Andra ronden blev en kamp för många av spelarna i The Masters. Vindarna över Augusta National gjorde varenda slag förrädiskt och Tiger Woods fick inte alls den start han behövde eller velat ha. Han hittade fairwaybunkern direkt på första hålet och tappade slag. Nya bogeys kom på hål tre, fyra och fem.

– Det var delvis förhållandena och delvis mitt eget fel. Jag fick ett par dåliga lägen och gav mig själv svåra uppgifter. Men vi bestämde oss för att försöka ta oss tillbaks till par för dagen, vi visste att det skulle vara tufft för alla. Vi lyckades inte riktigt men det var en bra fajt och jag gjorde tyvärr ett par enkla misstag på slutet. Men jag spelar i helgen, jag hade lätt kunnat spela mig ur tävlingen idag, och är jag inom några slag på söndag eftermiddag så finns chansen, sa Tiger efter ronden.

Han gjorde en underbar birdie på tionde hålet, tappade på både elvan och tolvan men kom tillbaks med nya birdies på hål 13 och 14. Och det var framförallt moralen och kampen som Woods var nöjd med efter sin rond som till slut landade på 74 slag.

– Det kommer att bli tufft i morgon, kallt och snabbt och jag behöver vara förberedd. Det kommer att bli ett Masters som jag tror att arrangörerna vill ha och som vi inte haft på många år nu. Det ska bli spännande och roligt.

Med sina 145 slag (+1) delar Woods 19:e plats och är nio slag bakom ledande världsettan, Scottie Scheffler, som gick runt på 67 slag och är åtta under par efter 36 hål.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-09
TournyttAugusta NationalScottie SchefflerThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top