Viktor Hovland värmde händerna under lördagens rond. Foto: Getty Images.

The Masters

Hovland: “Det är tufft och känns som en major”

Norrmannen klättrar i vinden och kylan på Augusta National efter en lovande lördag.

Text: Eric Franzén • 2022-04-09 Uppdaterad 2022-04-09

AUGUSTA, GEORGIA En kylslagen lördag på Augusta National är över för Viktor Hovlands del. Men trots en temperatur som inte orkade mycket mer än strax över tio grader samt en kraftig och isande vind lyckades norrmannen landa den krävande dagen på totalt ett under par.

– Det kändes faktiskt som under The Players Championship. Det är kallt och bollen går inte så långt samtidigt greenerna är snabba och hårda. Det är tufft och känns som en major, säger Viktor Hovland efter 71-ronden.

Tredje speldagen startade visserligen inte glimrande. Redan på första hålet tappade norrmannen ett slag efter att utslaget trycktes vänster.   

– Jag gör lite för många bogeys idag, och den på första hålet… missar man fairway så är det automatiskt bogey. Så den var jag förberedd på, men gör birdie på nästa hål.

Rondens starkaste sekvens kommer något överraskande direkt efter vändningen, där Hovland gör birdie på krävande hål 10 och 11 – där han visar sin klass som ballstriker och levererar två riktigt fina järnslag och efterföljande stabila puttar. 

– Hål 10, 11 och 12 är otroligt svåra hål och att gå två under på dem var väldigt najs.  Och så att jag äntligen gör birdie på hål 13, som man ska göra, var fint.  

Hovlands spurt bromsas dock in en aningen efter en treputts-bogey på hål 15. Men överlag ser 24-åringen ronden under par som ett betydande steg i rätt riktning inför fortsättningen.

– Jag tror att jag kommer att klättra lite. Jag har inte koll på resultatlistan men kan nog krympa avståndet en del till placeringarna ovan. Spelar jag en liknande runda i morgon så kan jag också klättra mycket.

Senaste nytt från The Masters:


Text: Eric Franzén • 2022-04-09
TournyttAugusta NationalThe MastersTournyttViktor Hovland
Scroll to Top